Elektrikte ciğer kediye emanet edildi

Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle, özel elektrik dağıtım şirketlerinin denetimi için devletin özel şirketlerden hizmet almasının önü açıldı. 

Resmi Gazete'de dün yayımlanan Elektrik Dağıtım Şirketleri Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'te şu ifadelere yer verildi:

"Şirketlerin denetimi yetkisi Bakanlığa aittir. Bakanlık şirketlerin denetimini, bu konuda ihtisas sahibi olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yapabilir veya bu kuruluşlara yetki devretmek suretiyle yaptırabilir. Bakanlık, denetim yükümlülüklerini, sonuçları itibarıyla Bakanlık açısından bağlayıcı olmayacak ve yaptırım içermeyecek şekilde inceleme, tespit ve raporlama yapmak üzere yetkilendireceği şirketlerden ilgili mevzuatına uygun şekilde hizmet satın almak suretiyle gerçekleştirebilir."

Yeni düzenleme ile denetim yetkisi Bakanlıkta kalmakla birlikte, denetimde kamunun ağırlığı azaltılmış oldu. Denetime esas olacak inceleme, tespit ve raporlama hizmetleri için özel denetim şirketlerine yetki verilmiş oldu. Son elektrik zamları ve Isparta'da meydana gelen elektrik kesintileriyle gündeme gelen ve kamulaştırılması tartışılan 21 özel elektrik dağıtım şirketinin bu değişiklikle nefes alması bekleniyor.

Sonraki Haber