Elinde gram altını olan hemen baksın! Altın yatırımcısı dikkat! O gram altınları artık satamayacaksınız

Geçtiğimiz günlerde 22 ayar gram altının satışının yasaklanacağını iddia eden Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gündeme bomba gibi düşecek yeni bir açıklama yaptı. Kuyumculara 13 firmanın ürettiklerinin dışında gram altınların alınmaması ile ilgili mesajların gelmeye başladığını belirtti.

Gram altın fiyatı yükselişi hız kazandı. Altına yatırım yapmak isteyenler veya elinde altını olanlar birikimlerini artırmak için güvenli limana olan talebi artırdı. Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 123 lira, Çeyrek altın 3 bin 487 lira, Yarım altın 7 bin 16 liradan satılıyor. Gündeme bomba gibi düşen 22 ayar gram altın ise 2 bin 25 liradan alıcı buluyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in yayımladığı kuyumculara gönderilen mesajda 22 ayar gram altın üretiminin yasaklandığı ve hiçbir rafinerinin artık bu altını üretemeyeceği belirtiliyor. Yine açıklamaya göre; 13 firmanın bakanlıktan izin aldığı belirtilirken, bu 13 firma dışında üretildiği tespit edilen gram altınların darphane tarafından alınabileceğinin altı çizilerek satışının yasak olduğundan alınmaması gerektiği vurgulanıyor.

GRAM ALTIN YASAKLANIYOR MU?

"2023’de 0,25-0,50 22 ayar altınların üretimi yasaklanmıştı. Önceden basılmış piyasada dolaşanların alım-satımı devam ediyor. Düğünde, nişanda takı alacaklar sadece 1 gram 22 ayar altın alabiliyordu. Ancak onunla ilgili de bir yasak haberi dolaşıyor." diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasasındaki son gelişmeleri kaleme aldı.

"Kuyumculara mesaj gitmeye başlamış. Mesajda 22 ayar 1 gram altının üretiminin yasaklandığı yazıyor. Geçen yılki yazımda 'Bunun devamı gelir, fiziki altın sahibi olan son nesil biziz' dediğimi anımsatmak isterim. Toplumda talep gören bir takının üretim yetkisinde değişiklikler yapılabilir, yasak neden? Bugüne kadar alan da, satan da gayet memnundu. Vatandaşın parası neye yetiyorsa onu alabiliyordu. 22 ayar 1 gramı kim alıyor? Parası 24 ayar grama ya da çeyrek altına yetmeyenler. Yasaklar ile ne denmek isteniyor Alma kardeşim, alma.

Söylenecek ve yazılacak çok şey var. Bunları ben karar vericilere bizzat anlatacağım. Bu kararlar ve düzenlemeler yanlış. Ülke ekonomisine destek değil, köstek oluyor. Bu kararlardan vazgeçilirse korku ve endişe biraz daha azalabilir. Bu kararlar ile yangına körükle gitmektir. En hayırlısı o tarafa hiç dokunmamak." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber