‘Elinizi vicdanınıza koyun üretici kaybediyor’

Mısır fiyatları, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan kg 6 liranın da altına düştü. Karaman Ziraat Odası Başkanı, “Üretici kaybediyor, herkes üzerine düşeni yapsın.” dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şunları belirtti: “550-600 bin ton civarı mısır daha tarladayken, TMO tarafından açıklanan üreticilerimizin beklentilerinin altında kalan 6 bin lira fiyatı, aşağı çekecek anlayış nasıl izah edilebilir. 5 bin liraya üreticimizin ürününü almak için piyasa oluşturmak, nasıl bir çiftçi dostluğu, nasıl bir tarım ekonomisi mantığı?

Mısır fiyatları serbest piyasada maliyetin altında, bu kara tabloyu değiştirmek için herkes üzerine düşeni yapmalı, en azından bölgemizde oluşan maliyetleri göz önüne alarak TMO'nun açıklamış olduğu fiyata uyun ve daha çok para kazanacağız diye insafsızca hareket ederek üreticimizin ahını almayın.

“Mısır çiftçisi kaybederse mazot satan kaybeder, gübre satan kaybeder, elektrik firmaları kaybeder, sanayiciler kaybeder, tarım işçileri kaybeder, ilaç firmaları kaybeder, sulama birlikleri kaybeder, devletimiz kaybeder, nakliyeci kaybeder.”

Sonraki Haber