Elleriniz sarımsak kokuyorsa bu yöntemle kokmuyor.. Meğer çok basitmiş

Yemek yaparken elleriniz sarımsak kokuyorsa bilmeniz gereken mutfak tüyosu var

Faydaları saymakla bitmeyen sarımsağın kokusu rahatsız edici olabiliyor. Hele ki yemek yaparken ellerinize bulaşıyorsa.. Kokusu günlerce gitmiyor. Oysa bu mutfak sırrı ile elleriniz bundan sonra sarımsak kokmayacak. Siz de gönül rahatlığıyla her yemeğinize sarımsak kullanabileceksiniz. İşte o tüyo.

Instagram hesabı üzerinden pratik tarifler ve hayat kurtaran yöntemler veren Nilüfer Zohori, sarımsakla ilgili bugüne kadar bilmediğiniz gerçeği anlattı. Bu tüyoyu uygulayanız elleriniz sarımsak kokmayacak.

ELLERİNİZ BUNDAN SONRA SARIMSAK KOKMAYACAK

Her yemek yaptığınızda elleriniz artık leş gibi sarımsak kokmayacak. Bu problemi kökünden çözebilirsiniz. O kadar basit ama o kadar kullanışlı bir mutfak tüyosu ki... Öncelikle sarımsaklarımızın dişlerini ayırıyoruz ve üzerine hafif ılık su döküyoruz. Bu şekilde yarım saat 1 saat kadar bekletiyoruz. Böylelikle çok kolay soyuluyor. Ardından sarımsakları robottan geçirip püre haline getiriyoruz. Ve buzdolabı poşetine yerleştiriyoruz. Bıçağın tersiyle de şekil verip küp küp olmasını sağlıyoruz. Ve dondurucuya gönderiyoruz. İşte hepsi bu kadar... Artık buzlukta hazır bekleyen sarımsakları her yemekte elimiz kokmadan kullanabiliriz.

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Memorial.com.tr sitesinde Türk mutfağında her zaman farklı bir yerde bulunan sarımsağın faydaları tek tek listelendi.

*Kanser tedavisinde kullanılıyor

*Kanser riskini azaltıyor

*Karaciğeri koruyor

Akciğer kanseri konusunda Çin’de yapılar iki araştırma dikkat çekmektedir. Hem sarımsak hem de yeşilçay bu nedenle bu kanser türünde koruyucu faktörler olarak ön plana çıkmaktadır. Bilim adamları sarımsak ve yeşil çayın, tipik akciğer kanseri risk faktörlerinin (sigara içmek, kızarmış yiyecekler yemek vb.) etkisini azalttığını öne sürmektedir. Kullanıma hazır hale getirilen sarımsak preparatları, prostat kanseri ve iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde uzun süredir kullanılmaktadır. Prostat kanserine olumlu etkileri, anti-enflamatuar, antioksidan ve genel kanseri inhibe edici etkileri ön plana çıkmaktadır.

Kaynak: Nilüfer Zohori, memorial.com.tr

Derleme: Aydinlik.com.tr

Sonraki Haber