Elma erik karışımı reçel nasıl yapılır?

Hem elmayla hem de erikle yapılan reçeller çok lezzetli oluyor. Peki elma erik karışımı reçeli hiç denediniz mi? Bugün sizlerle bu lezzetli reçel tarifini paylaşacağız. Elma erik karışımı reçel nasıl yapılır? İşte tarifi!

Reçel mevsimi geldiğine göre artık evlerimizde olan meyvelerle birçok farklı reçel yapabiliriz. Hem elma reçeli hem mürdüm eriği reçeli de çok lezzetli olur. Bugün ise bu iki meyveden yapabileceğiniz çok lezzetli reçel tarifini sizle paylaşacağız. Hazır bu meyveler marketlerde, pazarlarda satılıyorken alıp reçel yapmak için değerlendirebilirsiniz. Reçelinizi evde yapmak hem daha sağlıklı hem de daha az maliyetli olacaktır. Bu sayede hazır olarak satın aldığınız reçelleri artık almanız gerekmeyecek. O halde bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Elma erik karışımı reçel nasıl yapılır? İşte o lezzetli tarif!

ELMA ERİK KARIŞIMI REÇEL NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet elma
  • 4 adet erik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI

  1. Elma ve erikleri yıkayın. Ardından kabuklarını soyun ve küçük parçalara ayırın.

  2. Geniş bir tencereye elmaları, erikleri, toz şekeri ve suyu ekleyin. Orta ateşte kaynatın.

  3. Kaynamaya başladığında ısıyı düşürün ve meyveler yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Karışımı karıştırarak kontrol edin.

  4. Meyveler iyice yumuşadığında, limon suyunu sıkın. Birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

  5. Sıcakken ısıya dayanıklı cam kavanozlara dökün. Kavanozları sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumalarını bekleyin. Böylece vakumlanmış olurlar ve daha uzun süre dayanır.

  6. Soğuduktan sonra reçellerinizi serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. AFİYET OLSUN!

Sonraki Haber