Elma reçeli nasıl yapılır?

Reçeller yaz meyvelerini değerlendirmek için çok iyi bir tercihtir. Özellikle de evde yapılan ve doğal içerikli reçeller daha da lezzetli olur. Bugün ise elma reçelinin tarifini sizlere aktaracağız. Elma reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi!

Yaz meyvelerini değerlendirmek için reçeller mükemmel bir tercihtir. Özellikle de kendimizin evde yaptığı doğal içerikli reçellerin tadı da bir başkadır. 1 yemek kaşığı elma reçelinin kalorisi yaklaşık 56 kaloridir. Elma reçeli tarifini dilerseniz tarçın ya da karanfilin tatlarıyla da birleştirebilirsiniz. Yanına kızarmış ekmek, pankek, krep vs. çok yakışacaktır. Ayrıca elma reçelini yaptıktan sonra istediğiniz bir kurabiye tarifinde kurabiyenin dolgusu olarak da kullanabilirsiniz. Bu tarifi çeşitlendirmek size kalmış. Bugün ise çok lezzetli ve tercih edilen elma reçelinin tarifini sizlerle paylaşacağız. Elma reçeli nasıl yapılır? İşte o tarif!

Elma reçeli nasıl yapılır?

ELMA REÇELİ NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  •  2 kilo elma

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 adet limonun suyu

YAPILIŞI

  1. Elmaları yarım ay şeklinde dilimleyin. 1 elmadan 6 parça çıkacak şekilde.

  2. Biraz şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile ovun.

  3. Ocağa koymadan önce 2-3 saat kadar suyun içerisinde bekletin.

  4. Kaynamasını görmeden karıştırmayın. Kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

  5. Cam kavanozlara alınca oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ve hazır!

Sonraki Haber