Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? Elmalı tarçınlı kurabiye tarifi...

Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye çok lezzetli bir atıştırmalıktır ve nasıl yapıldığını herkes çok merak eder. Bugün ise bu lezzetli tatlının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte tarifi!

Elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler oldukça lezzetli olarak kabul edilen tatlı atıştırmalıktır. Elma ve tarçın, birbirini mükemmel bir şekilde tamamlayan iki farklı lezzettir. Bu lezzet başka tariflerde de sıklıkla kullanılır. Elma ve tarçın kurabiyelerde bir araya geldiğinde daha da lezzetli olur. Elmalı kurabiyeler hem hafif bir tatlıdır hem de tatlı istediğini çok güzel bir şekilde karşılar. Çünkü içerisindeki tarçın şekeri dengeler. Elmalı tarçınlı çatlak kurabiyelerin dışı çıtır çıtır olmasına rağmen içi hafif nemli ve yumuşaktır. Bu kurabiyeler oldukça popülerdir ve kafelerde de karşımıza çıkar. Genellikle üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir. Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte detaylar!

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 çay bardağı taze elma püresi
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 büyük yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Pudra şekeri

YAPILIŞI

  1. Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
  2. Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
  3. Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
  4. Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
  5. Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
  6. Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
  7. Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
  8. Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
  9. Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Sonraki Haber