Elon Musk, Starlink'in Rus medyasına sansür getirmeyeceğini duyurdu

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, bazı devletlerin ısrarına rağmen Starlink'in Rus medyası kaynaklarını engellemeyeceğini duyurdu. Musk, buna sebep olarak 'ifade özgürlüğünü' desteklemesini gösterdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhalio Federov’un çağrısına yanıt veren Musk, uydu interneti sağlayıcısı Starlink’e ait uyduların ülkede aktif olduğunu açıklamış ve ücretsiz hizmet verileceğini aktarmıştı.

SpaceX CEO’su, daha sonra yaptığı açıklamalarda ise Starlink kullanımı hakkında Ukrayna’ya uyarılarda bulunmuştu. 50 yaşındaki ünlü milyarder, uydu internet hizmetinin kullanımının hedef alınabileceğini söyleyerek dikkatli olunması gerektiğini ifade etmişti. Şimdi de bu konu hakkında Musk’tan bir açıklama daha geldi.

Ukrayna’nın içinde bulunmadığı bazı ülkelerin, Starlink’e Rus medyasını engellemeye yönelik talepte bulunduğunu aktaran Musk, ifade özgürlüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

Ukrayna’nın içinde bulunmadığı bazı ülkelerin, Starlink’e Rus medyasını engellemeye yönelik talepte bulunduğunu aktaran Musk, ifade özgürlüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Bazı hükümetler (Ukrayna dışında) Starlink’e, Rus medya kaynaklarını engellemesi talebinde bulundu. Silah zoru olmadığı sürece böyle bir şey yapmayacağız. İfade özgürlüğünü desteklediğim için üzgünüm.”
Sonraki Haber