Elon Musk'tan şaşırtan hamle: Yasağa rağmen Brezilya'da X'e 'geçici' erişim!

Brezilya'da, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e erişimin yasaklanmasının ardından, Musk'tan şaşırtan bir hamle geldi. Erişim yasağına rağmen Brezilyalı kullanıcılar X'e 'geçici' olarak erişim sağlayabildi.

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X'e, Brezilya hükümeti tarafından erişim engeli getirilmişti. Geçtiğimiz Çarşamba günü, X platformu Brezilya'da geçici olarak kullanılabilir hale geldi. Bazı kullanıcılar, Brezilya'nın yüksek mahkemesi tarafından uygulanan erişim engeline rağmen erişim sağlayabildi.

ELON MUSK'TAN ŞAŞIRTAN HAMLE

BREZİLYA 'GEÇİCİ OLARAK' X PLATFORMUNA ERİŞEBİLDİ

Ağustos ayının sonunda Elon Musk ve Brezilya hükümeti arasında gerilim giderek tırmanmış, ülkede X platformuna erişim yasağı getirilmişti. Geçtiğimiz Çarşamba günü, Brezilyalı kullanıcılar sanal ağlar ya da VPN olmadan X'e erişim sağladı. Ülkenin önde gelen İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS) ticaret grubu ABRINT'e göre bu değişiklik, teknoloji milyarderi Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformunun, Cloudflare tarafından barındırılan sunuculara taşınmasının ardından mümkün oldu.

YENİDEN ERİŞİLEMEZ HALE GELEBİLİR

Financial Times'ın haberine göre, bazı Brezilyalı yetkililer bu durumun yasağı kasıtlı olarak delmek için Elon Musk tarafından gerçekleştirilen teknik bir hamle olabileceğine inanıyor.

X'ten bir basın temsilcisi, "Latin Amerika genelinde hizmet sağlayan altyapısının artık personeli tarafından erişilebilir olmaması üzerine ağ sağlayıcılarını değiştirdiklerini" ifade etti. Basın temsilcisi, bu güncellemenin "Brezilyalı kullanıcılar için yanlışlıkla ve geçici bir hizmet restorasyonuna" neden olduğunu belirtirken, platformun yakında yeniden erişilemez hale gelmesini beklediklerini vurguladı.

Sonraki Haber