Emekli maaşlarına zam için üç farklı senaryo! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan dönüşü emekli maaşlarına zam açıklaması yaptı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'yla ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üç farklı senaryo üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada emekli maaşlarına zam yapılabileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM İÇİN ÜÇ FARKLI SENARYO

Emekli maaşlarına zam konusunda hükümetin üç farklı senaryo üzerinde çalışıldığı söyleniyor.

1- Seyyanen yapılacak zam

Bu yıl olduğu gibi refah payı da dikkate alınarak oransal artışla iyileştirme yapılması birinci seçenek arasında bulunuyor. Bu durumda ocak ayı beklenmeden doğrudan bir ara zam yapılması söz konusu olabilir.

2- Oransal olarak yapılacak bir artış

Yılın ikinci yarısında yaklaşık 15.9 emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan dönüşü "ara zamma" ilişkin mesajı, emeklilere ocak ayında yapılacak zam öncesi bir iyileştirme yapılacağı şeklinde yorumlanıyor.

3- En düşük aylıktan başlanarak kademeli olarak artış yapılması

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren aylıklarda kademeli artışla daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak. Emekli zammı da 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek.

Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri alternatifli olarak çalışmalarını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli zammını belirleyecek.

Sonraki Haber