Kıbrıs'ı bilmiyorsan ROKETSAN'ı anlamazsın!

Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin milli savunma sanayisinde önemli ataklar yaptığını tarihi sözlerle açıkladı: Kıbrıs Barış Harekatı'nda roketlerinizi başka bir ülkeden almak mecburiyetinde kalmışsanız ROKETSAN'ın şimdi yaptığı balistik füzelerin kıymetini takdir etmeyebilirsiniz...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı üçüncü gününde devam etti.

"Savunma ve Güvenlik Alanında Uluslararası İşbirliği" paneli emekli Orgeneral Ergin Saygun moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Emekli Orgeneral Saygun, panelin açılış konuşmasında tarihi bir konuşma yaptı. "Askeri yardım malzemesi kullanmanın mahcubiyetiyle can sıkıntıyla büyüdük hep" diyen Saygun şöyle devam etti: "Askerimizin üzerine US yazan battaniye örttük, US yazan tabaktan, US yazan kaşıkla yemek yedirdik. Kolunda Alman bayrağı olan eğitim elbiseleri dağıttılar, bunları giyin dediler. Bir şey dışarıya satalım diye uğraştık hep. O günlerde hatılarım, efendim şöye şöyle bir şey yaptık, şu kadar milyon dolar kâr ettik. Şimdi bakıyorum, 5 buçuk 6 milyon dolar ihracat yapılıyor. Bunları yaşamamışsanız şunların ne anlama geldiğini takdir etmek biraz zor."

'AMERİKAN TELSİZLERİNİ KULLANDIYSANIZ...'

Panelistler, konuşmalarına TUSAŞ'ı yerleşkesine yönelik terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladılar.

Saygun'un "Kıbrıs Barış Harekatı'nda roketlerinizi başka bir ülkeden almak mecburiyetinde kalmışsanız ROKETSAN'ın şimdi yaptığı balistik füzelerin kıymetini takdir etmeyebilirsiniz. O temmuz sıcağında Kıbrıs'ta elinizde tek kanallı Amerikan telsiziyle kanter içinde irtibat kurmaya uğraşmadıysanız, bugün ASELSAN'ın yaptığı 40 kanallı kriptolu telsizlerin de sizin için çok fazla bir önemi olmayabilir. Her şeyde böyledir. Silahlı helikopterde böyledir. İnsansız araçlarda böyledir. Bunlar hiç tahayyül dahi edemeyeceğimiz yerlere geldik. İnşallah daha da hızla devam edecek" sözleri ise büyük beğeni topladı.

Sonraki Haber