Emekliler dikkat! Emekli ek zammı o tarihte hesaplara yatacak

Milyonlarca işçi, esnaf, çiftçi emeklilerinin maaşlarına ek 5 puan zam yapılacağını açıklanması ile hayal kırıklığı yaşandı. Peki emeklilerin ek zamları hesaplarına ne zaman yatacak? Emekli zam farkları ödeme günü ne zaman? Ek zam farkı ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde...

Ekonomi yönetiminin günlerdir üzerinde çalıştığı seyyanen zam, ek zam, oransal zam ve refah payı beklentileri emeklilerin hayallerini suya düşürdü. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ek zam ile birlikte yüzde 42.6'lık zam yapılmış oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin liraya çıktı. Peki emeklilerin ek zammı ne zaman hesaplarına yatacak?

EMEKLİ EK ZAMLARI NE ZAMAN YATACAK?

Ek zam ve en düşük emekli maaşlarının yükseltilmesine ilişkin düzenleme bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek olan torba teklife önergeyle eklenecek. Komisyon'da kabul edildikten sonra gelecek hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulama alınacak.

SSK emeklileri maaşlarını 17-26 Ocak tarihlerinde Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Ocak'ta tarihlerinde yüzde 37.57 oranındaki zamlı maaşlarını almaya başladı. Yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yüzde 5'lik ek zam hesaplara ayrıca yatacak.

Şubat ayının ilk haftasında ek zamların hesaplara yatması bekleniyor.

Sonraki Haber