Emekliler dikkat! Emekli zamları eşitlenebilir! SGK uzmanı tarih verdi

Emekliler hem ocak ayı hem de temmuz ayı olmak üzere yılda iki kere zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73 memur emeklilerinin maaşları ise yüzde 19,31 olarak zamlanacak. Emeklilere ek zam yapılacak mı? Emekliler arasında zam oranı eşitlenecek mi?

Memur ve SSK, Bağ-Kur emeklileri farklı zam oranları alıyor. SSK ve Bağ-Kur (4b) emeklileri yüzde 24,74, memur emeklileri ise yüzde 19,31 zam alacak. Memur emeklisi zammında toplu sözleşme etkili oluyor. Memur emeklisi yüzde 10 sözleşme zammı ve enflasyonun yüzde 15'i geçen kısmını alıyor. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 açıklanmasının ardından memur emeklileri 9,31 puan enflasyon zammı ve sözleşme zammı ile toplamda 19,31 zam aldı. Peki ocak ayındaki gibi bütün emeklilerin zam oranı eşitlenecek mi?

EMEKLİ ZAMLARI EŞİTLENECEK Mİ?

Ocak ayında bütün SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 5 ek zam veren hükümet böylece bütün emeklilerin zammını yüzde 49,25'e tamamlamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ek zam için kapıları kapatsa da uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zam oranını eşitleyeceğini ve ek zam üzerine bir açıklama yapmasını bekliyor.

'ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE...'

Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birkaç gün içinde açıklama yapabileceğini belirterek "Önümüzdeki birkaç gün içinde açıklama yapılabilir. Eğer Cumhurbaşkanı'na yönelik baskılar artar ve konu gündemde tutulursa, emekliler için yüzde 24,73'lük zamda düzenleme yapılacağını düşünüyorum. En azından yüzde 5 bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber