Emekliler için kritik son 5 gün! Emekliye dengeleyici zam! En düşük emekli maaşı...

Emekliler seçim öncesi zam beklentilerini hala sürdürüyor. En düşük emekli maaşının seçimlerden önce 13 bin TL olması bekleniyor. Ekonomi yönetimi tarafından olumsuz mesajlar gelse de Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş bu haftaya dikkat çekti.

16 milyon emeklinin son umudu seçimlerden önce yapılacak seyyanen zamda. Emeklilere seyyanen zam, kademeli zam olacak mı sorusunun cevabını arıyor. Seçime sayılı günler kala emekliler için umut devam ederken Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler. Seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesi mümkün" dedi.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, gelecek haftaya kadar seyyanen zamla ilgili gelişmelerin yaşanmasının olağan olduğunu söyledi.

'HER AN BİR ZAM ORANI GÜNDEME GELEBİLİR'

Karataş, seçimlere yaklaşık 2 haftalık kısa bir süre kalmasına rağmen emeklilere seyyanen zam yapılması için halen vakit olduğunu belirterek, “Bu hafta sonuna kadar olan günler, seyyanen zamla ilgili kritik günler. Dolayısıyla bir yandan ekonomi yönetimi bir yandan parti örgütü ve milletvekillerinin talepleri arasında, bu seyyanen zamla ilgili her an bir dengeleyici bir zam oranının gündeme gelmesinin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak pazar gününden sonra iktidardan bu yönde bir adım gelmediği takdirde artık seyyanen zammın gelmeyeceğini söyleyebiliriz” açıklamasında bulundu.

Sonraki Haber