Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? SGK uzmanı 'Elzem' diyerek yanıtladı

Geçen sene Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verilmişti. Emekliler bu sene de bayram ikramiyesi talep ediyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? sorusuna net yanıt verdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na sayılı günler kala geçen sene emeklilere verilen bayram ikramiyesi gündeme geldi. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla geçen yıl emeklilere verilen ikramiyenin devam ettirilmesini istemişti. Peki bu sene emeklilere bayram ikramiyesi verilecek mi? SGK Uzmanı İsa Karakaş merak edilen soruyu yanıtladı.

29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

"Bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına sayılı günler kala emekliler, geçen sene verilen 5 bin TL’lik ikramiye beklentisine girdiler." diyen SGK Uzmanı İsa Karakaş Türkiye Gazetesi'ndeki köşe yazısında emeklilere kötü haberi verdi.

Karakaş "Evet geçen sene toplamda 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahiplerinin tamamına ayrım yapılmadan ikramiye verilmiştir. Emekli olunan statü ve tahsis numarasına göre aralık ayı ortasına kadar tüm ödeme işlemleri de neticelendirilmiştir. Ancak bu ödemeler Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olarak tek seferlik verilmiştir.

Bu sene 29 Ekim İkramiyesi verilebilmesi için kanun çıkarılması elzem. Şimdiye kadar bu yönde ne bir kanun teklifi hazırlandı ne de hazırlanması için Cumhurbaşkanımız tarafından talimat verildi!..

Diğer yandan ekonomi yönetimi hâlen uygulanmakta olan enflasyonla mücadele programının sekteye uğramaması için bu ödemeye sıcak bakmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber