Emeklilere yeni yılda çifte zam! Bankaların maaş promosyonları...

Yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zamlarla beraber bankalar tarafından tertip edilen emekli promosyonlarına da yüzde 50’lik bir artış yapılması planlanıyor. 5 bin TL ile 12 bin 500 TL arasında değişen emekli maaş promosyonlarının 18 bin TL’yi geçmesi bekleniyor.

Asgari ücretin sonrasında emekli maaşlarına yapılacak olan zammı belirleyecek TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Ocak ayında maaş farklarını da alması planlanan emekliler şimdiden 2024 yılı için bankaların düzenlediği promosyon tutarlarını yakından takip ediyor.

Hali hazırda 5 bin TL ile 12 bin 500 TL arasında değişen emekli maaş promosyonlarının emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zamla orantılı olarak arttırılması planlanıyor. Emeklilere yüzde 50 zam yapılması durumunda promosyon tutarlarının da 18 bin TL’yi geçmesi ön görülüyor.

EMEKLİLERE REKOR PROMOSYON

Son olarak Temmuz ayında emeklilere verilen banka promosyonları önce 7 bin 500 TL daha sonrasında ise 10 bin TL’nin üzerine kadar çıktığı görülmüştü. Yeni yılın hemen öncesinde Akbank, ING ve Türkiye Finans bankaları emeklilere yaklaşık 12 bin TL promosyon dağıtmışlar ve en çok tercih edilen bankalar arasında yerini almışlardı.

TÜİK tarafından açıklanacak olan 2023 Aralık ayına ilişkin enflasyon rakamları, 3 Kasım Çarşamba gününde saat 10.00’da kamuoyuyla paylaşılacak. Her ayın 3’ünde açıklanan enflasyonla ile birlikte emeklilerin maaşlarına alacakları yeni yıl zammı da ortaya çıkacak.

Emeklilere; Akbank 12.000, Türkiye Finans ile ING Bank ise 12.500 TL maaş promosyonu veriyor.

Sonraki Haber