Emekliler dikkat! 6 bin TL ikramiye hesaplara yatabilir

Emekliye her sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kere ikramiye ödemesi yapılıyor. 2024 yılı bayram ikramiyeleri ödemelerinde artış olacak mı? Bayram ikramiyeleri kaç para olacak?

Emekli bayram ikramiyeleri 2018 yılında yılda iki kere uygulamaya başlandı. Emekli bayram ikramiyeleri uygulaması 1100 TL'den başlayarak 2000 TL'ye kadar çıktı. Enflasyon ile mücadele eden emekliler gündemine bayram ikramiyelerini aldı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerinde 2024 yılında artış bekleniyor.

Her defasında emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz diyen hükümet emekliye ek zam için çalışmalarında sona gelindi. Emekli zamlarının yanında şimdiden bayram ikramiyeleri de konuşulmaya başlandı. 2024 yılı emekli bayram ikramiyeleri ödemelerinde artış olacak mı merak ediliyor. Ramazan bayramına 3 ay kalması ile birlikte emekli ikramiyeleri gündeme geldi.

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam ile birlikte yüzde 50 oranında zam öngörülürken bayram ikramiyelerinin 2024 yılında artışa giderek 3 bin TL olması bekleniyor. Bayram ikramiyelerine bu sene EYT'liler de dahil edilecek.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 tarihinde Kurban Bayramı ise 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 1 hafta önceden ikramiyelerin hesaplara yatmaya başlaması bekleniyor.

Sonraki Haber