Emekliye bayram gibi bayram! Emekli 3 ödeme birden alacak! 11 bin TL zam...

Milyonlarca emekli hem seyyanen zam hem de bayram ikramiyelerine artış bekliyor. AK Parti tarafından gelen peş peşe açıklamalar bu beklentiyi yükseltti. Emekliye bayramdan önce 3 ödeme birden yapılacak. Banka promosyonları, bayram ikramiyesi ve seyyanen zam...

Seçime günler kala emekliler için ortaya atılan iddialar güçlenmeye başladı. Emekliler için ilk başta seyyanen zammın kapısı kapanmıştı ancak gelen tepkilerin ardından geri adım atıldı. AK Parti tarafından zam iddialarını güçlendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. SGK uzmanı 'Artık emeklileri umutlandırıp durmasınlar, yapacaklarsa zam yapsınlar. Emekli zaten geçinmekte zorlanıyor. Eğer bu kadar zam haberi gündeme getirilip yapılmazsa emekli için bir kez daha hayal kırıklığı olacak' uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen seyyanen zam ve bayram ikramiyelerine artış haberleri gündeme bomba gibi oturdu. Seçime kadar Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor.

EMEKLİYE BAYRAM ÖNCESİ ÜÇ ÖDEME BİRDEN

Emekliler için promosyonlarda güncelleme yapıldı. Başvurular Pazartesi kamu bankalarında alınmaya başlanacak ve 28 Mart 2024 Perşembe gününden itibaren ödenmeye başlanacak. Promosyon tutarları 8 bin TL ile 12 bin TL arasında maaşa göre değişecek.

1-5 Nisan tarihleri arasında emeklilere 3 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik göstergeler gayet iyi açıklamalarının ardından kulislerde hareketlilik başladı. Emekliye verilecek olan bayram ikramiyesinin 5 bin TL'ye çıkarılması ve seçimden önce 5 bin TL seyyanen zam verileceği iddia edildi.

11 BİN TL SEYYANEN ZAM!

"Duydum ki emeklilere 5 bin TL seyyanen zam yapacakmışsın" diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "5 bin lirayı kabul etmiyorum Sayın Erdoğan. Biz onu hesapladık. 11 bin lira seyyanen zam vermenin bu ülkeye bir zararı yok." açıklamalarında bulundu.

Sonraki Haber