Emekliye bayram sürprizi! 3 bin 440 TL ödenecek

2024 yılının emekli yılı ilan edilmesinin ardından emekliler için yeni destek paketleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. Alınan bilgiye göre en düşük emekli maaşı alan emeklilere 3 bin 500 TL doğalgaz desteği verilecek. Detaylar haberimizde...

Emekliler artan fiyatlar ile mücadele etmeye devam ediyor. Seyyanen zam beklentisi suya düşen emekliler, bayram ikramiyelerindeki artış ile de hayal kırıklığı yaşadı. Hükümet emekliler için yeni destek paketleri hazırlanıyor. En düşük emekli maaşı alanlar için 'Emekli Kart' düzenlemesi yolda.

EMEKLİYE 3 BİN 500 TL DESTEK

Bakanlıklar emekliler için destek paketleri üzerinde çalışıyor. Destek paketleri özellikle en düşük emekli maaşı alanları kapsayacak şekilde yapılıyor. Çalışmalar bittiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlar için uyguladığı yardım programlarına emeklileri de dahil etmeyi planlıyor.

Emeklilere gıda desteğinin yanında doğalgaz desteği de verilmesi hedefleniyor. Bu destekler emekli kartı ile emeklilere verilmesi planlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yıllık dar gelirli vatandaşlara 3 bin 500 TL doğalgaz desteği veriyor. 10 bin TL altında emekli maaşı alan emeklilerin bu destekten faydalanması sağlanacak. Doğalgaz desteği 8 ay boyunca aylık 440 TL olarak yapılması öngörülüyor.

Emekliler için doğalgaz destek yardımının Ramazan Bayramına kadar ödenmesi planlanırken emeklilere ikramiyeler ise bayramdan önce verilecek. Eğer doğalgaz desteği de bayramdan önce verilirse emeklinin eline toplamda bayramdan önce 3 bin 440 TL ödeme yapılmış olacak.

Sonraki Haber