Emekliye ek zamda tarih belli oldu! 7 bin 500 lira olan emekli maaşı...

Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken hükümet emekli maaşları için başlattığı çalışmada sona geldi. Yapılan çalışmaların sonuçlanacağı tarih belli oldu. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye seyyanen zam mı? ek zam mı? orantısal zam mı yapılacak?

Milyonlarca emeklinin zam oranlarının belli olmasının ardından memur emeklisi ile işçi emeklisinin arasındaki maaş farkının kapatılması için çalışmalar başladı. Emeklilere ne kadar ek zam yapılacak merak ediliyor. Seyyanen zam, refah payı, orantısal artış ihtimalleri konuşulanlar arasında. Yapılan çalışmalar sonucunda nihai kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. En düşük emekli maaşı kaç paraya çıkarılacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

EK ZAMDA TARİH BELLİ OLDU

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

İhtimaller arasında tüm kök aylıkların şu anda taban maaş olan 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi bunun üzerine yüzde 37,57 oranındaki enflasyon artışı ve belirlenecek refah payının eklenmesi bulunuyor. 7 bin 500 lira olan emekli maaşlarının 11 bin 500 liraya çıkarılması bekleniyor.

Sonraki Haber