Emekliye yüzde 15 zam beklentisi! SGK uzmanı açıkladı

Emekliler yılda iki kere enflasyon zammı alıyorlar. Ocak 2025 zammı için enflasyon rakamları ortaya çıktıkça SGK uzmanlarından da emekli zam tahminleri gelmeye başlıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli zam tahminini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verisi ile emeklilerin zam oranı belli oluyor. Emekliler için 3 aylık oran kesinleşti. Temmuz ayı enflasyon yüzde 3.23, Ağustos ayı yüzde 2,47, Eylül ayı için ise yüzde 2,97 olarak açıklandı. Emeklilerin böylece kümülatif fark olarak yüzde 8,90 zam oranı şimdiden kesinleşmiş oldu. Kesin zam oranları için Ekim, Kasım ve Aralık ayları enflasyon rakamları beklenecek. Peki 2025 yılı emekli zam oranı yüzde kaç olur?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı canlı yayında emekli maaşı için 'artık belli' dedi ve tahminini açıkladı.

EMEKLİYE YÜZDE 15 ZAM TAHMİNİ

"Enflasyon için sadece ücret artışlarını kısmak çözüm değildir. Ama hükümet asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bu oranlarda zam yaparak enflasyonu düşük tutmaya çalışacak." diyen SGK Uzmanı Özgür Erdursun sözlerine devam etti;

Memur ve emekli zammı için artık belli gibi diyebiliriz. Çünkü yıl sonunda enflasyonun yüzde 41,5 ile yüzde 45 arasında olması bekleniyor. Yüzde 41,5 ile yüzde 45 arasında enflasyonun çıkacak olması da emeklilere yüzde 13,5 ile yüzde 16 arasında bir zammın yapılması anlamına geliyor. Ben SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 15 zam yapılacağını düşünüyorum.

Sonraki Haber