Emir bebekten güzel haber geldi: Eşcinsel çiften alındı

Eşcinsel çifte verilen Emir bebekten sevindirici haber geldi. 10 aylık Emir bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da devreye girmesiyle o aileden alınıp, yurda yerleştirildi. Anne Aygül Küçükbıyık, çocuğuna yeniden kavuşmayı umuyor  

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan Aygül Küçükbıyık, 30 Mayıs’tan beri oğlu için mücadele ediyor. Yedi aylıkken ailesinden alınan Emir, bir süre bakım evinde barındırıldıktan sonra eşcinsel bir çifte verilmişti. Annenin “Oğlumu eşcinsel çifte vermeyin” tepkisi sonuç verdi. Türkiye Cumhuriyeti Aile Bakanlığı ve Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile Ataşeliğinin müdahaleleri sonucu kararını gözden geçiren Aachen Belediyesi Gençlik Dairesi, 11 aylık bebeği yeniden bakım evine verdi.

‘ÇOCUĞUM TÜRK AİLEYE VERİLSİN’

19 Eylül’de alınan kararın ardından Küçükbıyık, Aydınlık Avrupa’ya konuştu. Çocuğunun eşcinsel çiftten alınmasına sevindiğini belirten Küçükbıyık, “Biz Türküz. Çocuğumun kendi diline, kültürüne yakın, Türk aile yapısına uygun bir ailede yetişmesini istiyorum” dedi. Bir sonraki adımda ya Emir’e yeniden kavuşacaklarını ya da yeni bir koruyucu aileye verileceğini ifade eden Küçükbıyık, “Bir anne olarak ben çocuğumun sağlıklı bir ortamda yetişmesini istiyorum. Çocuğumun kendi kimliğinin bilincinde olmasını ancak bir Türk aile sağlayabilir. Kararın ardından bize söylenen bazı Türk koruyucu ailelerin var olduğu ancak ilerleyen günlerde nasıl bir sonucun çıkacağını bilemiyoruz” diye konuştu.

‘ÇOCUĞUMU DAHA GÖSTERMEDİLER’

Kararın ardından Aachen Gençlik Dairesine gittiğini bildiren Küçükbıyık, Emir’in dosyasıyla görüşme talep ettiğini aktardı. “İlgili memur iki haftadır bizi oyalıyor” diye konuşan Küçükbıyık, “Geçen hafta yüz yüze konuşmak için gittim ama sadece kapıdan konuşturdular. Çocuğumla görüşmek istediğimi söyleyince de sadece randevulu görüşebileceğimi söylediler” dedi. Aldıkları yanıtın ardından randevu beklediklerini dile getiren Küçükbıyık, oğlunu hâlâ görememiş olmasına yönelik tepkisini dile getirdi. “Bebeğimi en son eylül ayı başında, daha eşcinsel çift ona bakarken gördüm” açıklamasını yapan Küçükbıyık, şunları ekledi: “Görüşmemizi Aachen Bakım Merkezinin bir personeli de gözlemledi. Ben çocuğuma ilk yedi ay içinde oyun oynarken dinlettiğim bir Türkçe şarkı açmak isteyince de görevli müdahale etti. Çocuğumu kucağıma almak istediğimde de personel müdahale etti.”

‘HÂLÂ TEPKİLERLE KARŞILAŞIYORUM’

Görevli memurun çocuğunu kucağına almak istediğinde de müdahale ettiğini paylaşan Küçükbıyık, şaşkınlığını da gizleyemedi. “Neden böyle yapıyorlar, bilmiyorum” diye konuşan Küçükbıyık, geçtiği zor günlere rağmen Emir’e en iyi şekilde bakmak istediğini hatırlattı. “Çocuğumu yedi aylıkken, yani annesine en çok ihtiyacı varken aldılar ve hâlâ bize göstermiyorlar” diyen Küçükbıyık, “Ben hâlâ Emir’i neden aldıklarını, neden annesiz bıraktıklarını anlayabilmiş değilim. Gençlik Dairesi’nin iddiası, sevgimin çocuğuma yetmediğine yönelik ama oğlum benim yanımda çok mutluydu. Bir anne olarak ben de çocuğuma gereken ilgiyi gösteriyordum” ifadelerini kullandı.

Aile Ataşeliğinin tahsis ettiği avukatın dosya takibini sürdürdüğünü paylaşan Küçükbıyık, mücadelesinin toplumda da dikkat çektiğini paylaştı. “Özellikle sosyal medyadan çok sayıda tepkiyle karşılaştım. Birçok kişi destek verirken maalesef bazıları annesini ya da babasını tanımadan yorumlar yapıyor” diye eleştirdi. Buna rağmen Emir için mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan anne Aygül Küçükbıyık, “Baba Mustafa Yolal’ın babalığı tanındı. Ben kendim de artık ayrı bir eve çıktım, kendi düzenimi kurmaya çalışıyorum. Emir’i yeniden yanıma almak için elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

Sonraki Haber