Emniyette darp iddiasında yeni gelişme: Şikayette bulundu

Emekli polis İbrahim Yıldız, önceki gün yapmayı planladığı basın açıklamasını engelleyen polisler hakkında şikayette bulundu. Yıldız, polislerin kendisini emniyette darp ettiğini ileri sürmüştü.

Turkuaz Medya binası önünde basın açıklaması yapmak isterken kendisini gözaltına alan polisler tarafından darp edildiğini ileri süren emekli polis İbrahim Yıldız, polisler hakkında şikayette bulundu.

Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Yıldız, yaşananları savcılığa ayrıntılarıyla anlattı.

Yıldız, şikayette bulunduğu polisler hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Emekli polis İbrahim Yıldız, önceki gün İstanbul Alibeyköy’de bulunan Turkuaz Medya binasının önünde Emniyet’te FETÖ’cülerin olduğu iddialarıyla ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Açıklama için bina önüne giden Yıldız’a Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri engel oldu.

Yıldız’ı uyaran bir polis, “Basın açıklaması yaparsanız 2911 sayılı kanununa muhalefetten gözaltına alacağız.” ifadelerini kullandı.

Yıldız, “İlçenizde yapmıyoruz o zaman, başka yerde gerçekleştireceğiz basın açıklamamızı. Var mı bir sorun?” sorusunu yöneltince polis, “Var sorun.” karşılığını verdi. Bunun üzerine “Bizim derdimiz, devletimize karşı olmak değil. Biz FETÖ terör örgütüyle mücadele eden insanlarız. ” diyen Yıldız gözaltına alındı.

‘TUTANAK İMZALATMAYA ÇALIŞTILAR’

Gözaltına alındıktan sonra yaşadıklarını Aydınlık’a anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

“Polisle konuşurken başka yerde basın açıklaması yapacağımı söylememe rağmen beni gözaltına aldılar. Alibeyköy polis karakolunda bana zorla tutanak imzalatmak istediler. Tutanakta benim FETÖ üyesi olduğum yazıyordu. Bunu imzalamayacağımı, sadece savcıya ifade vereceğimi söyledim. Sonra arbede oldu. Uzun saçlı bir polis bana yumruklar attı. tutanağı imzalamadım. Ama benim savcıya ifade vermeme de engel oldular. Beni karakoldan attılar. Eğer savcıya ifade verseydim sağlık raporu aldırmak zorunda kalacaklardı. O zaman da darp ettikleri ortaya çıkacaktı. Bunu yapanlar hakkında savcılığa şikayette bulunacağım.”

Sonraki Haber