En az 5 yaş daha genç görünmek mümkünmüş! Parlak cilt için en iyi 7 tavsiye

Işıl ışıl bir cilt, şüphesiz, hepimizin hayali. Bu hayale kavuşmak sağlıklı beslenme ve bakım rutininden geçiyor. Doğru yöntemler kullandığınızda daha sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Gelin, cildinizin canlılığını artıracak tavsiyeleri birlikte inceleyelim.

Cildiniz yıllar geçtikçe hava kirliliği, kötü beslenme alışkanlıkları veya yanlış cilt ürünü kullanımı nedeniyle bozulabilir. Ancak bu gidişata "Dur!" demek mümkün! Daha genç ve canlı görünen bir cilt için atmanız gereken küçük ama etkili adımları sizler için derledik!

Cildinizi her gün temizleyin

Makyaj kalıntıları ve hava kirliliği gibi etkenler gözeneklerinizi tıkar. Tıkanan gözenekler cilt problemlerine yol açar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için cildinize uygun bir temizleyiciyle yüzünüzü sabah ve akşam yıkayabilirsiniz. Sık sık makyaj yapıyorsanız önce yağ, sonra su bazlı temizleyiciyle cildinizi temizleyebilirsiniz. Çift aşamalı temizlik cildinizi yormadan derinlemesine temizler.

Peeling yapın

Peeling, ölü derileri temizlerken cildinizin pürüzsüz ve canlı görünmesini sağlar. Evde birkaç malzemeyle kendi peelinginizi hazırlayabilir ya da temiz içerikli hazır ürünler tercih edebilirsiniz. Seçiminizi yapmadan önce peeling çeşitlerini incelemeye ne dersiniz?

  • Kimyasal peeling: Cildin hasarlı en dış katmanını soymayı hedefler. Bu yöntemle cilt dokusu ve ciltte oluşmuş izler tedavi edilebilir. Ölü deriden arındırılan cilt genellikle daha pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Uygulamayı alanında uzman kişilerin yapması gerekir.
  • Fiziksel peeling: Fırça, kese veya farklı ürünlerle cilt yüzeyindeki ölü derilerin arındırılması işlemidir. Cildinizi çizmeden, nazikçe kendiniz de uygulayabilirsiniz.

Maske yapın

Yüz maskeleri, cildinizin ihtiyaçlarını karşılamanıza katkı sağlar. Cilt tipinize veya elde etmek istediğiniz sonuca uygun olan hazır maske seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Tamamen doğal içerikle evde kendi maskenizi yapmak isterseniz de yulaf, süt, bal, avokado ve salatalık gibi ürünleri kullanabilirsiniz.

Nemlendirici kullanın

Tüm cilt tipleri nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Nemlendirme adımı cilt bariyerinizin güçlenmesini destekler. Yağ veya su bazlı nemlendiriciler arasından cilt tipinize en uygun ürünü seçerek, sabah ve akşam uygulayarak kuru ve mat görünümden kurtulabilirsiniz.

C vitamini serumu kullanın

C vitamini, içeriğindeki antioksidan sayesinde cildin parlak, canlı ve pürüzsüz hâle gelmesine yardım eder. Günlük kreminize birkaç damla damlatarak uygulayabilirsiniz.

Sağlıklı beslenin ve bol su için

Cilde bakım yapmak kadar düzenli bir beslenme rutini oluşturmak da önemli. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, yağ ve karbonhidratları yeterli düzeyde aldığınızda cildinizin daha parlak ve canlı olduğunu görebilirsiniz.

Su hepimizin hayati ihtiyaçlarından biri. Vücudun ihtiyaç duyduğu oranda düzenli su içmek, cilt sağlığına da önemli ölçüde katkı sağlar. Günde en az 2 litre su içerek cildinizdeki gözle görülür değişimi fark edebilirsiniz.

Yüz yogası yapın

Yüz kasları zamanla esnekliğini kaybedebilir ve bu durum kırışıklığa neden olabilir. Yaşlanma etkilerine karşı cildinizi savunmak için yüz yogası yapabilir, bu sayede yüzünüzdeki kasları güçlendirebilirsiniz.

Sonraki Haber