En beğenilen kurabiye tarifi! Dışı kıtır içi yumuşacık: Kakaolu çatlak kurabiye tarifi...

Yumuşak, çiğnenebilir ve aynı zamanda tatlı bir kurabiye istiyorsanız, bu tarif tam size uygun. Ağızda dağılıyor ve uzun süre bayatlamıyor. Üstelik şekerli kurabiyenin tarifi de oldukça kolay. Peki nefis ve ağızda dağılan kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Görüntüsüyle dahi içimizi açan kurabiye, yapımıyla da pek bir keyifli. Buzdolabımızda her daim bulunan malzemelerle hemencecik hazırlanıyor. İçine tereyağı yerine sıvı yağ giriyor, daha bir hafifliyor.

Kakaolu çatlak kurabiye tarifi çok hoş bir kurabiye. Kıvamını pişme süresiyle istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Aman dikkat! Minik püf noktalarını es geçmeyin.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER


2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

4 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1su bardağı pudra şekeri(kurabiyeleri kaplamak için)

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI


Mutlaka buzdolabında dinlendirin. Ayrıca fırınınızın fanlı ayarında ve bol pudra şekerine bulayarak pişirin. Fırından çıkardığınızda içi yumuşak ve üstü çatlamış olmalı.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Çatlamaya başladıktan sonra fırında çok tutmayın, 2-3 dakika kadar sonra fırından çıkarın.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR


Orta boy bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın. Şekerler eriyip, karışımın rengi kırık beyaz hale geldiğinde sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpın.

Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Bir spatula yardımıyla malzemeler birleşinceye dek karıştırın. Hamurun kıvamı kurabiye hamuruna göre cıvık olacak ve daha çok brownie hamuruna benzeyecektir.

Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparak minik toplar halinde şekil verin.

Şekil verdiğiniz kurabiyeleri pudra şekeri ile kaplayın.

Pudra şekeri ile kaplamış çatlak kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 8-10 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Sonraki Haber