En düşük emekli maaşı 15000 TL! SGK uzmanı açıkladı!

Milyonlarca emeklinin yeni maaşlarının zam oranını öğrenmeleri için yaklaşık bir ay kaldı. Temmuz ayında zam oranları netleşecek. Emeklilere ek zam yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini korurken SGK uzmanı Emin Yılmaz yeni en düşük emekli maaşı tahminini açıkladı.

Emekli maaşları açlık sınırının altında kaldığı günümüzde Temmuz ayı için nefesler tutuldu. Temmuz da 6 aylık enflasyon farkı alacak olan emekliler için ortalama yüzde 26 zam oranı gözükse de ek zam beklentisi hala devam ediyor. Peki en düşük emekli maaşı kaç para olacak.

2024 yılının emekli yılı ilan edilmesinin ardından emeklilere birçok yan haklar devreye alındı. Ancak emekliler yan hak değil maaşlarına ek zam bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Temmuz ayı için zam sinyalleri gelse de emekli bir kez daha hayal kırıklığına uğramak istemiyor.

10 BİN TL EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekliler Temmuz ayında enflasyon zammı alacak ama en düşük emekli maaşı alanlar için ek bir düzenleme yapılmazsa maaşlar yine 10 bin TL'de kalacak. Hükümet zam konusunda ağzını sıkı tutsa dahi kulis bilgileri de bir yandan gelmeye devam ediyor. SGK uzmanı Emin Yılmaz en düşük emekli maaşı için beklediği rakamı açıkladı. Yılmaz, en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye çıkartılmasına ilişkin iktidarın bir iyileştirme yapabileceğini belirterek "Tahminim 12.500 TL veya 15.000 TL arasında bir rakam çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.

Sonraki Haber