En düşük emekli maaşı kaç para olacak? Net rakam verildi

Milyonlarca memur, memur emeklisi 2024 yılı zam oranı için geri sayıma başladı. En düşük emekli maaşının kaç para olacağı ile ilgili kritik bir açıklama gelirken Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istedi.

Asgari ücret zam oranı belirlendikten sonra memur ve emekliler için yapılacak zam oranı beklenmeye başlandı. Aralık ayı enflasyon verisi 3 Ocak'ta açıklanacak. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyonu oranında zamlı alacak. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Gazeteci Faruk Erdem, YouTube yayınında emekli ücretine ilişkin net rakamı paylaştı. Erdem, “Emekli ücretlerinde 12 puanlık bir refah payı artışı ile beraber yüzde 50 oranında zam yapılacak. Memur ve memur emeklilerine de yüzde 49,47 oranında artış yapılabilir. Emekli de 7 bin 500 taban maaşı, zam artışıyla beraber 11 bin TL olacak. Enflasyon rakamları sonrası hükümet kararı verecek.” ifadelerini kullandı.

Emekli ve memur maaş artışlarının 5 ayda bir yapıldığını belirten Erdem, “Ocakta yapılacak artıştan sonra emekliler ve memurlar, temmuzda yeniden 6 aylık enflasyona göre yeni bir artış alacaklar.” dedi.

'ASGARİ ÜCRETE RAKAMINA ÇIKARILSIN'

Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, "Emekli aylıklarımız düzeltilmezse, kamu görevlilerine yapılan 8 bin 77 lira iyileştirme emekli aylıklarına yansıtılmazsa, emekli aylığı ve görev aylığı arasındaki büyük uçurum kapatılmazsa, asgari ücretin bile altındaki emekli aylıklarıyla 2024 yılına değil ancak 2021 yılına girebiliriz. Bu durumun özeti şudur, emekliler 3 yıl geriden geliyor, aldıkları maaş 3 yıl önceki ekonomik koşulları ancak karşılıyor. En düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber