En düşük memur maaşı ne kadar olacak? İşte tahmini rakamlar

Yeni yılın yaklaşması ile birlikte memur ve emekli maaşları gündemde sıcaklığını korumaya devam ediyor. Emeklilerin ve memurların merak ettiği sorulara yanıt arayan ekonomistler, enflasyon tahminleriyle birlikte yeni rakamları gündeme getiriyor. Peki en düşük memur maaşı ne kadar olur?

Emekli ve memurların maaş zammı için geriye kalan üç aylık enflasyon verileri önemli olacak. Milyonlarca çalışan ve emeklinin yeni yıl maaş zamları 3 Ocak 2025 tarihinde netlik kazanacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, 2024 yılının ikinci yarısında gerçekleşen enflasyona göre zam alacak. Memur ve memur emeklileri ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 6 zam ve enflasyon farklı alacak.

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon verileri, toplamda yüzde 8,92 olarak belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon rakamlarını açıklayacak ve zam oranı ortaya çıkacak. Ancak açıklanan anket verileri ve beklentiler üzerine ortalama rakamlar ortaya çıkıyor. Peki en düşük memur ve en düşük memur emeklisi maaşı 2025 yılında kaç olur?

MERKEZ BANKASI PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 44,11 olarak belirlendi. Bu tahmin, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 15,53'lük bir zam, memurlar için ise toplamda yüzde 11,33'lük bir artış anlamına geliyor.

En Düşük Memur Maaşı: 43.647 TL
En Düşük Memur Emeklisi Maaşı: 19.580 TL

AA FİNANS ANKETİ

AA Finans’ın yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 43,23 oldu. Buna göre SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için zam oranı yüzde 14,83, memurlar için ise toplamda yüzde 10,65 olarak öngörülüyor.

En Düşük Memur Maaşı: 43.381 TL
En Düşük Memur Emeklisi Maaşı: 19.461 TL

REUTERS ANKETİ

Reuters ekonomistlerinin tahminleri ise yıl sonu TÜFE verisinin yüzde 42,95 olacağı yönünde. Bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için zam oranı yüzde 14,60, memurlar için ise yüzde 10,43 olarak bekleniyor.

En Düşük Memur Maaşı: 43.294 TL
En Düşük Memur Emeklisi Maaşı: 19.422 TL

Sonraki Haber