En fazla İstanbul'da satıldı! Geçen yıla göre 3 kattan fazla arttı

Hava sıcaklıklarının günden güne artmasının ardından klima satışları adeta patladı. Yaz sıcaklarının bunaltıcı hale gelmesi tüketicileri klima kullanmaya yönlendiren en önemli etken olarak öne çıkıyor. Tüketici trendlerini takip eden MediaMarkt, en fazla satışların olduğu illeri açıkladı.

MediaMarkt'ın il bazlı klima satışlarına göre oluşturduğu ‘Türkiye'nin Isı Haritası' klima satışları bazında ‘Türkiye'nin sıcaktan bunalan' şehirlerini gözler önüne serdi. Bunaltıcı sıcakların klima satışlarına etkisi son yıllarda gözlemlenebilir hale gelirken MediaMarkt, son bir yılda tüm satış kanallarında toplam klima satışlarında ciddi artış gözlemlendiğini açıkladı.

KLİMA SATIŞLARI BU YIL KATLANDI

Bu yılın haziran ayında geçtiğimiz hazirana göre klima satışlarının üç kattan fazla arttığını, temmuz ayında ise birçok satış noktasında stokların bitme noktasına geldiğini açıklayan MediaMarkt'ın hazırladığı “Isı Haritası” ise klima satışları bazında “Türkiye'nin sıcaktan bunalan” şehirlerini gözler önüne serdi.

Buna göre adet bazında en fazla satış İstanbul'da gerçekleşirken, İstanbul'u Adana, İzmir, Mersin, Antalya, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Aydın ve Diyarbakır takip etti.

Sonraki Haber