En kısa zamanda kilo verdiren yöntem var mı? 1 haftada 7 kilo vermek mümkün mü?

Kilo verme süreci birçok etkene bağlı olması gerekçesiyle uzun soluklu bir süreç, hızlı kilo kaybetmek isterken sağlığınızdan olmamak için uzman önerilerinden faydalanmalısınız. En kısa zamanda kilo verdiren yöntem var mı? Uzman görüşleri ve beslenme önerilerini haberimizde derledik.

Kilo vermek uzun soluklu bir süreçtiri kişinin yaşına,boyuna, cinsiyetine, günlük fiziksel aktivitelerine ve aile geçmişine ve geçmişte uyguladığı diyetlere dahalı birçok faktör kilo verme sürecine etki etmektedir. Sosyal medyada kilo vermeye yönelik çok fazla içerik olsa da uzmanlar diyet programlarının kişiye özel olduğunun, şok diyet programlarıyla ya da internetteki diyet listeleriyle kilo vermeye çalışmanın sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebileceğinin altını çizerek doğru diyet programının ancak bir uzman eşliğinde hazırlanabileceğini vurgulamaktadır.Kilo verme sürecinizin yağ oranıyla ilişkili olduğu bilinmektedir.Uzman Diyetisyen Tuba Yaprak ''doğru diyet''konusunda bilgilendirdi.En kısa zamanda kilo verdiren yöntem var mı? detaylar haberimizde...

1 HAFTADA 7 KİLO VERMEK MÜMKÜN MÜ?

Uzman Diyetisyen Tuba Yaprak; Akşam yemekleri 18:00'den sonraya bırakılmamalı, yemek türlerinde sebze yemekleri, çorba gibi düşük kalorili besinler tercih edilmeli, hazmetmesi kolay gıdalara yönelmek ve gün içerisinde ekmek tüketimi azaltmak 1 haftada etkili sonuç almanıza olanak tanıyacaktır. Ayrıca, çorbalarınızın içerisindeki sebzelerin hafif diri kalması da tokluk hissi oluşturur. Kahvaltınızda ise 2 adet haşlanmış yumurta tüketmeniz tokluk sürecinizi uzatacaktır.Ara öğünlerde de sindirim sisteminizi düzenleyecek, probiyotik içeriği zengin gıdalardan faydalanabilir ya da yağ yakıcı bir yoğurt küründen faydalanabilirsiniz.dedi. Yaprak; gün içerisinde de içecek tercihi olarak Türk kahvesi tüketimini önerdi. Kahvenin yağ yakması için içerisine süt ve çubuk tarçının eklenebileceğini ifade ederek bu sayede tatlı ataklarının da önlendiğini vurguladı. Uzman Diyetisyen Tuba Yaprak ;Sebze yemeklerini yaparken bir kilo sebze yemeğine iki yemek kaşığından fazla yağ eklemeyin ve soğanı kavurmayın uyarısında bulundu. Öğünlerin atlanmasının da kilo alımını önününü açtığını kaydeden Yaprak, günlük su tüketiminin 2-2,5 litre olması gerektiğini ifade ederken egzersiz yapmanın da önemli olduğunu vurguladı.

KİLO VERDİREN KÜR TARİFLERİ

Lahana kürü: Lahana bağırsak hareketlerini hızlandırarak diyetinize destek olur. Eğer alerjiniz, kronik hastalıklarınız yoksa ve lahana sizde sancıya neden olmuyorsa uygulayabilirsiniz. Birkaç lahana yaprağını 1,5 bardak suda kaynatın. Gece yatmadan önce veya sabahları için.


Limon kürü: Sabahları aç karnına bir limonun suyunu bir bardak suda kaynatın ve kahvaltıdan önce için. Bu, kilo vermenin yanında daha zinde hissetmenizi de sağlar.


Sirke kürü: 1 bardak ılık su içine 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı sabahları aç karnına tükettiğinizde hem daha hızlı kilo verebilir hem de uzun süre tok hissedersiniz.

Sonraki Haber