En lezzetli Türk yemeği seçildi! İçi ayrı dışı ayrı lezzetli

CNN Travel Türkiye'nin en lezzetli yemeğini seçti. Bu öyle bir lezzet ki içi ayrı dışı ayrı lezzetli. Üstelik çoğu kimse daha önce tatmadı. İşte en lezzetli Türk yemeği...

En lezzetli Türk yemeği seçildi! İçi ayrı dışı ayrı lezzetli

Ülkemizin mutfağı zengin yemeklerle dolu. Bunların arasından perde pilavı CNN Travel tarafından en lezzetli Türk yemeği olarak seçildi. Peki nedir bu perde pilavı? Perde pilavı nasıl yapılır? Perde pilavı tarifi malzemeleri ile beraber bu yazı içerisinde yer alıyor. En lezzetli Türk yemeği seçilen perde hakkında bilmeniz gereken ayrıntılar aşağıda yer alıyor.

EN LEZZETLİ TÜRK YEMEĞİ

Türkiye'nin en lezzetli Türk yemeği seçilen perde pilavının içi ayrı dışı ayrı lezzetli. Çoğu kimsenin daha önce tatmadığı bu eşsiz lezzet CNN Travel tarafından en lezzetli Türk yemeği oldu.

PERDE PİLAVI NEDİR?

Perde Pilavı ismini pirincin etrafına özenle serilen ince hamur perdesinden alıyor. Pişirilme şekli ise şöyledir; geleneksel bir biçimde içerisinde dana eti, fıstık, kuş üzümü ve baharatlar bulunan pilav karışımı, bu ince perde ile örtülür ve bu biçimde pişirilme yapılır. Bu özel pişirme tekniği, pilavın tüm lezzetleri içinde muhafaza etmesini ve özgün tatlarını korumasını sağlar. CNN Travel'in bu lezzeti tescil etmesiyle birlikte, Perde Pilavı dünya çapında daha geniş bir tanınırlık kazandı. Bu tescil, Türkiye'nin zengin ve çeşitli mutfağını uluslararası arenada daha fazla insanla buluşturdu.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pirinç,

  • 2 yemek kaşığı tereyağı,

  • 4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı,

  • 2 adet tavuk budu,

  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü,

  • 200 g çiğ badem,

  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık,

  • Karabiber, tuz.

Perde Pilavının Hamuru için:

  • 2 adet yumurta,

  • 4 yemek kaşığı yoğurt,

  • Yarım su bardağı zeytinyağı,

  • Tuz,

  • Aldığı kadarıyla un.

PERDE PİLAVI TARİFİ

  • Perde pilavı yapımına öncelikle tavuk butlarının haşlanması ile başlayın.

  • Margarini pilav tenceresinde eritin ve yıkayıp suyunu iyice süzdüğünün pirinçleri yağda 3-4 dakika kadar kavurun.

  • Haşladığınız tavukların suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin.

  • Yarım yemek kaşığı da tuz ekleyerek kapağını kapatın.

  • Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın.

  • Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın.

  • Hamurun yapımı: tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun.

  • Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın.

  • Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin.

  • İçine pilavı boşaltın.

  • Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın.

  • 200 derece ısıtılmış fırında perde pilavını kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.

Sonraki Haber