En sağlıklı olanları bunlar! İşte faydaları saymakla bitmeyen en faydalı kuru yemişler…

Akşamları çayın yanında, kafe ve barlarda, ara öğünlerde keyifli eşlikçilerin başında kuru yemişler geliyor. Tadına doyulmayan bu kuru yemiş çeşitlerinin sağlıklı bir yağ kaynağı olduğunu da unutmamak gerek. Peki, "En faydalı ve sağlıklı kuru yemişler hangisi?" diyorsanız gelin, beraber bakalım.

İster çiğ ister kavrulmuş olarak tüketin, kuru yemişlerin yüksek miktarda enerji verdiğini söylesek yalan olmaz. Aynı zamanda bazı kuru yemişler, çeşitli hastalıklar için de âdeta şifa deposu. Favori kuru yemişlerinizi gönül rahatlığıyla ve dengeli şekilde yemeden önce kuru yemişlerin faydalarını öğrenmeye ne dersiniz? Porsiyon kontrolüne yine de dikkat diyelim ve başlayalım.

Zekâ küplerinin olmazsa olmaz tercihi: ceviz

Özellikle küçük çocukların beslenme rutinleri için tavsiye edilen kuru yemişlerin başında ceviz geliyor. Beyne olan şekil benzerliğiyle ilgi çeken ceviz bol miktarda antioksidan kaynağı. Toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandıran cevizi düzenli tüketerek kalp, kas ve sinir sistemi sağlığınızı destekleyebilir ve kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.

Bağışıklık denince akla gelen isim: fındık

Aromasıyla tatlı ve pastaları taçlandıran fındığı biraz da tek başına tüketmeye alışma vakti! Özellikle çiğ fındık tüketerek kolesterolünüzü dengede tutmanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Tam bir kalp dostu kuru yemiş olan fındık, kanserle mücadele noktasında da ön plana çıkıyor. Lifli bir besin olan ve bol miktarda E vitamini barındıran bu kuru yemiş, sağlıklı bir cildin de destekçisi.

Sağlıklı ve dengeli yaşamın sevilen tadı: badem

Çiğ ve kavrulmuş olarak sevilerek tüketilen badem bol miktarda farklı vitamin çeşidi içeriyor. C, D ve B12 vitaminin yanı sıra demir ve kalsiyum açısından da zengin bir besin olan bademi beslenme rutininize ekleyerek kas ve eklem ağrılarınızı dindirebilirsiniz. Üstelik dillere destan badem yağından da doğrudan faydalanarak saç ve cildinize dolgunluk kazandırmanız da mümkün!

Az yağ çok vitamin isteyenlere: kaju

Kalp hastalarının beslenme rutinlerinde doyurucu yönüyle yer alan kaju, az yağlı içeriğiyle kritik bir görev üstleniyor. Yüksek magnezyum oranıyla göze çarpan kaju, saç dökülmesi ve kemik erimesi gibi durumları önlemede oldukça etkili. Üstelik bu kuru yemiş kolon kanserine karşı da koruyucu özellikte!

Sonraki Haber