En sevilen sokak lezzetlerinden biri! Bu yalancı kokoreç tarifi gerçeğini aratmıyor…

Akşam kalabalık bir caddede yürürken hafif esintinin getirdiği kokoreçi kokusuna hiç kimse dayanamaz. Eğer bu tarifi evde kolayca ve sakatat kullanmadan yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte yalancı kokoreç tarifi…

Sakatatların ve baharatların birleşiminin kokoreç gibi lezzetli bir yemek yaratabileceği kimin aklına gelirdi? Et ya da sakatat yemekten kaçındığınız için kokoreçi hiç denememiş olabilirsiniz ama tercihleriniz kokoreçin lezzetini elinizden alamaz. Sakatat yerine mantar kullanılan vegan bir kokoreç tarifi ile karşınızdayız. İşte yalancı kokoreç tarifi…

Yalancı kokoreç tarifi

İşte tadı gerçeğinden ayırt edilemeyecek yalancı kokoreç yapmak için gereken malzemeler!

  • 700 gram kültür veya istiridye mantarı
  • 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Ekmek veya lavaş

İlk önce mantarları hazırlayın

Yalancı kokoreç için kültür mantarlarını veya istiridye mantarlarını kullanabilirsiniz. Mantarların süngerimsi bir yapıya sahip olduğunu ve yıkama sırasında kirli suyu çekebileceğini unutmayın. Kültür mantarı kullanıyorsanız yıkamadan kabuklarını soyun. İstiridye mantarlarını nemli bir bezle silebilirsiniz. Daha sonra mantarları küp şeklinde kesip bir kenara koyun.

Doğru tavayı seçin

Wok veya yapışmaz bir tencereyi ocağa alıp içine 3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağını dökün ve iyice ısıtın. Daha sonra mantarları tavaya ekleyip kavurun.

Bu arada biberleri hazırlayın

Mantarlar yavaş yavaş sotelenirken kapya ve yeşil biberleri eşit parçalara bölüp mantarlara ekleyin. 1 ila 2 dakika kadar pişirmeye devam edin.

Domates ve baharatları ekleyin

Tüm malzemelerin aynı büyüklükte kesilmesi yapay kokorecin daha lezzetli ve gerçekçi görünmesini sağlayacaktır. Bunu yapmak için domatesleri mantarlarla aynı büyüklükte küpler halinde kesip tavaya ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kokoreki kapatın.

Kokoreçi servis edin

Hazırlanan mantarlı kokoreçi ekmek veya pide ekmeğinin üzerine dikkatlice yerleştirip tabağa dizin. İsteğe göre salatalık veya ayran da ekleyebilirsiniz.

Sonraki Haber