En şifalısından: Terbiyeli et haşlama tarifi

Kış mevsimine çok az bir zaman kaldı. Bu geçiş dönemleri malesef bağışıklık sistemimizin de dıştan gelen negatif etkilere en çok maruz kaldığı dönemler arasında yer alıyor.

Çabuk hasta olabildiğimiz gibi, çabuk iyileşme sürecimiz de olamayabiliyor. Böyle dönemlerde et ile yapılan yemeklere, mümkün olduğunca şifa sağlama gibi görevler yükleniyor. Et ürünleri, protein kaynakları arasında liderlik vasıfı güdenlerden biri olduğundan yüksek verim bekliyoruz haliyle.

Bu sıcacık yemeği havuç, patates gibi karbonhidratlarla taçlandırıp doyuruculuğunu arttırıyoruz. Sizler de dilediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz. Evinizde bulunanları değerlendirmek için en ideal seçeneklerden biri bu tarif.

Yanına nefis bir pilav ile muhakkak denemeyi geciktirmeyin. Afiyetler olsun!

TERBİYELİ ET HAŞLAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kuşbaşı et
4-5 adet orta boy patates
2 adet havuç(yemeklik doğranmış)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

TERBİYESİ İÇİN:

1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un

TERBİYELİ ET HAŞLAMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Düdüklüğe yağı alın ve kızdırın. Üzerine etlerinizi alın ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine, biraz geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın.

30 dakika yeterli olacaktır. Pişen etlerinizi ayrı bir tencereye alın. İçerisine bir bütün soğan ve yemeklik doğradığınız patatesi, havucu ekleyin.

Üzerine bir miktar daha sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri güzelce çırpın.

Sebzeler piştikten sonra tencerenin içerisine ekleyin. Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun!

Sonraki Haber