Endişeler, endişeler…

Gülşen’in tutuklanmasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “ABD, Türkiye’de ifade özgürlüğünü kısıtlamak için kullanılan adli taciz biçimlerinden endişe duymaktadır. Türkiye’yi ifade özgürlüğüne saygı duymaya ve güvence altına almaya çağırıyoruz” deniyor…

Endişe denmişken bizim de duyduğumuz bir tane var, dile getirelim.

Facebook’un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg geçen hafta verdiği TV röportajında, Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın yolsuzluk ve seks skandallarıyla ilgili haberlere FBI istediği için seçim öncesi sansür uygulayıp hile yaptıklarını itiraf ederek şu ifadeleri kullanmış: “FBI bizimle konuşmaya geldi, burada bir yığılma olacağını belirledik ve içeriğin yayılımına müdahale ettik, haber akışındaki sıralamasını bir miktar aşağı çektik. Böylece olması gerekenden daha az insan gördü ve bu ‘korumacı’ tutumumuzla ilgili övgü aldık.”

Bindallı olarak Facebook’un, ABD dahil dünyanın her yerinde, seçmen iradesine kasteden manipülasyonlar yapmasından endişe duymaktayız. FBI ve Facebook’u, ABD seçimlerinde yaptıkları gibi hile ve manipülasyonlardan kaçınmaya, başka ülkelerde de yapmamaya, ülkelerin iradelerine saygı duymaya çağırıyoruz.

Sonraki Haber