Enflasyon yasasından muafiyet istediler

Avrupa Birliği (AB) liderleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın çıkardığı Enflasyonu Düşürme Yasası’ndan muafiyet talep ettiklerini bildirdi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Michel, zirvede ABD ile ilişkiler konusunda uzun ve stratejik bir tartışma yapıldığına işaret ederek, “ABD’nin birçok alanda güvenilir ve sadık bir müttefiki olma konusunda kararlı olduklarını” söyledi. “ABD ile enflasyonu düşürme yasasında Avrupa şirketlerine muafiyetler almak için görüşmek istiyoruz.” diyen Michel, Kanada ve Meksika’nın söz konusu yasadan muaf olduğunu anımsatarak “Avrupa iş dünyasının çıkarlarını korumak için ABD ile aktif bir diyalog kurmaya kararlıyız.” dedi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen de “AB’deki son teknoloji endüstrileri buraya yatırım yapmaya ikna etmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı. AB’nin temiz teknoloji sektörlerinde küresel liderliğini sürdürmesi için harekete geçmeleri gerektiğini belirten von der Leyen, ABD’deki Biden yönetimiyle enflasyonu düşürme yasasının en endişe verici yönleri üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Sonraki Haber