Engelli yurttaşlarımız deprem bilinci kazanıyor

Kocaeli'de hayata geçirilen proje kapsamında teorik ve pratik eğitimlere katılan farklı engel gruplarındaki vatandaşlar, olası afetlere karşı bilinçlendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin eğitimlerle bilinçlenerek olası depremlere hazır hale gelmesi için yaklaşık 10 yıl önce proje başlattı. Belirli zaman aralıklarında uygulanan proje kapsamında Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde engelli bireylere deprem öncesi, anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor. Tüm engel gruplarının depreme karşı bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan projeyle olası bir depremde zararların azaltılması hedefleniyor.

‘EĞİTİM BİZİM İÇİN ÇOK FAYDALI’

Eğitime katılan işitme engelli 35 yaşındaki Merve Karatekin ise Marmara Depremi'ni yaşadığını belirterek, zor bir süreç geçirdiklerini, o zamanlar deprem konusunda bilinçli olmadıklarını ifade etti. İşitme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara değinen Karatekin, "Deprem anında biz nasıl haberleşeceğiz, nasıl iletişime geçeceğiz? En büyük problemimiz bu. Eğitimin bizim için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İşitme engellilere, bu eğitimlere gelmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Sonraki Haber