Ensarullah’ın hamleleri ABD ve İngiltere’yi panikletiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptıkları telefon görüşmesinde, Ensarullah Hareketi’nin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik ambargolarını, Gazze'deki durumu ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nı konuştular.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cameron ile Blinken telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ENSARULLAH’A KARŞI DİĞER ÜLKELERİ İKNA ETMEYE ÇALIŞACAKLAR

Yemen'deki Ensarullah Hareketi’nin Kızıldeniz'de ticari gemilere yönelik uyguladığı amborgaları ele alan iki bakan, gemilere el konulması ve saldırılar gerçekleştirilmesi konusunda Ensarullah’ı sorumlu tutmak için diğer partnerlerle birlikte çalışacaklarını belirttiler. Diğer ülkeleri ikna etmek için yoğun çaba gerçekleştireceklerini açıkladılar.

Görüşmede Cameron, Gazze'de kötüleşen gıda güvensizliğine ve daha fazla rota üzerinden sivillere mümkün olduğunca daha fazla yardım ulaştırmanın önemine işaret etti.

İki bakan son olarak, Rusya'nın Odessa, Lviv, Dnipro ve Harkiv'deki hava saldırılarına değinerek, Ukrayna'nın desteklenmesi yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

Sonraki Haber