EPDK: Akaryakıta yapılacak zam durduruldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu geceden itibaren yapılacak olan akaryakıt fiyatlarındaki artışların durdurulduğunu açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), döviz kurlarında yaşanan düşüş sebebiyle bu geceden itibaren uygulanacak olan akaryakıt fiyatlarındaki artışın durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada, dövizde yaşanan düşüşün en kısa sürede pompa fiyatlarına yansıtılacağı ifade edildi.

EPDK’dan yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteğiyle durdurulmuştur. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz."

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) bugün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada gece yarısından itibaren benzine 62, motorine 55, LPG’ye ise 57 kuruş zam yapılacağı duyurulmuştu. EPDK’dan yapılan açıklamayla bu fiyat artışının uygulanmayacağı anlaşılmış oldu.

Sonraki Haber