Erdal Erzincan’dan Adıyamanlı gençlere ‘bağlama kampı’ sözü

Halk ozanı Erdal Erzincan, depremin yaralarının sarıldığı Adıyaman’da gençlere müjde verdi. Adıyaman’da dayanışma konseri veren Erzincan, gençlerle bağlama kampı yapmak istediğini söyledi.

Adıyaman’da Kitap Günleri etkinliği devam ediyor. 27 Ekim’e kadar sürecek etkinliğin bir konuğu da dayanışma konseri için kente gelen halk ozanı Erdal Erzincan’dı. Adıyaman Belediyesinin düzenlediği Kitap Günleri etkinliğinin açılışında konuşan Erzincan, “Burada gençlere yönelik bir bağlama kampı yapmak istiyorum. Tarihini belirleyip uygun bir dönemde bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyorum.” dedi.

Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Park AVM’de Kitap Günleri etkinliği düzenledi. Etkinliğin açılışına Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra, dayanışma konseri verecek olan Erdal Erzincan ve aynı gün İtalyan ressamlar sergisinin açılışını yapan Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan katıldı.

‘KALPLERİMİZİN TEDAVİSİ İÇİN…’

Açılışta konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sanatın ve kültürün toplum için iyileştirici bir güç olduğunu vurguladı. Özellikle Adıyaman gibi deprem illeri için kültür ve sanat faaliyetlerinin öneminin altını çizen Başkan Tutdere, "Biz şuna inanıyoruz; acılar ve yaralar, kültür, sanat ve müzikle hafifler. Kalplerimizin ve ruhlarımızın tedavisi sanattır, kültürdür. Belediye olarak buna inanıyoruz ve bu doğrultuda açık hava sineması, konserler gibi bir dizi etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerimiz devam edecek." dedi.

Adıyaman’ın 6 Şubat depremlerinden sonra büyük bir dayanışmaya ev sahipliği yaptığını da belirten Başkan Tutdere, “Sanatçısından edebiyatçısına, hayırseverine kadar her kesimden, her görüşten insan Adıyaman halkıyla dayanışma içerisinde. Onlar bizim yanımızda oldukça yaralarımızı hızla sarıyoruz ve geleceğe daha umutla bakıyoruz.” diye konuştu.

27 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK

Ağrı Doğubayazıtlı Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan da, açılışta katılımcıları Kürtçe; “Hepinizin başımızın üstünde yeri var” diyerek selamladı.

Okurların Ferhat Battal Odabaşı, Sinan Akyüz, Meltem Kına, Esra Alkan, Kemal Varol, Rukiye Çaça, Meral Xezal gibi yazar ve akademisyenlerle buluşma fırsatı yakalayacağı Kitap Günleri etkinliği, 27 Ekim’e kadar Adıyaman Park AVM’de devam edecek.

Sonraki Haber