Erdoğan'ın doktorundan özel hastanelere tepki: Kâr hırsı ile besleniyorlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 'Yenidoğan çetesiyle' ilgili değerlendirmesinde özel hastanelere tepki gösterdi. Erdöl, 'Asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl, 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalını yorumladı. Erdöl, "Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir" dedi.

Erdöl yaptığı paylaşımda, "Özel sektör, kamu hastanelerindeki nitelikli hekimleri yüksek maaşlar ve cazip fırsatlarla transfer etmektedir. Bu durum, 'hekimler yurtdışına gidiyor' söylemleriyle maskeleniyor olsa da asıl mesele, özel hastanelerin kâr hırsı ile besleniyor oluşudur." ifadelerini kullandı.

Erdöl şunları kaydetti:

"Kamu hastanelerinin içini boşaltan bu transferler, özel sektörün yükselen fark ücretleriyle domine edilmektedir. Özel hastanelerin, kamunun sırtındaki yük olmaktan çıkarılması, toplum sağlığı açısından hayati bir gerekliliktir. Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yaşanan acı olayların bir daha tekrar etmemesi için, sağlık sistemimiz ticari kaygılardan arındırılmalıdır. Kamu sağlık sisteminin güçlendirilmesi, toplumsal adaletin sağlanmasının tek yoludur." ifadesini kullandı."

PROF.DR. CEVDET ERDÖL KİMDİR?

16 Şubat 1958'de Trabzon Sürmene'de doğdu. Baba adı Hasan Arslan, anne adı Ayşe'dir. Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesinden askeri doktor olarak mezun oldu. Ankara GATA'da iç hastalıkları ve kardiyoloji ihtisası yaptı. ABD'de Washington DC'de eğitim gördü. Ağrı ve Ankara Mevki Askeri Hastanelerinde çalıştı.

GATA'da yardımcı doçent olarak görev yaptı. Bursa Yüksek İhtisas Hastanesine atandı. Doçent olarak, KTÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalında öğretim üyeliği ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2002'de profesör oldu. Yüzden fazla araştırması ve makalesi ulusal ve uluslararası yayınlarda yer aldı. 22 ve 23. Dönemde Trabzon Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı görevinde bulundu. 24. Dönemde aynı Komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi. 23. Dönemde TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesinin kurulmasına öncülük etti ve Başkanlığını üstlendi. İyi düzeyde İngilizce bilen Erdöl, evli ve 3 çocuk babasıdır

Sonraki Haber