Eren 8 ülkede

Şehit Eren Bülbül’ün hikâyesinin anlatıldığı filmin galasına davet edilen Eren’in annesi Ayşe Bülbül, duygu yüklü açıklamalarda bulundu. Film, 1 Ocak’ta 8 ülkede birden vizyona girecek.

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin galası dün akşam Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gala için Ankara'da düzenlenen programa davet edilen Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, “Burada oynayanlar, bizim hayatımızı oynadı; evladımın çile dolu, yokluk içindeki hayatını oynadı. Filmden sahneleri bana gösterdiler ama yüreğim dayanmıyor. Filmi izlemek çok zor olacak benim için ama dirayetli olacağım” dedi.

Film, Trabzon'un Maçka ilçesinde, 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül (15) ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in yaşam öyküsünü anlatıyor. Sosyal medyadaki hesabında 'Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın' paylaşımının ortaya çıkmasıyla Türkiye’yi hüzne boğan Eren Bülbül’ün hikâyesi, beyaz perdeye aktarıldı. Senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu'nun kaleme aldığı filmde, iki şehidin hayat hikâyesi, çalışkan, fedakâr ve sevgi yüklü insanların yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye yansıtıldı. Film, Eren Bülbül'ün doğum günü olan 1 Ocak'ta vizyona girecek.

ANNE BÜLBÜL’DEN YÜREK BURKAN SÖZLER

Filmde Eren Bülbül’ü hemşehrisi Rahman Beşel, annesi Ayşe Bülbül’ü oyuncu Mutlu Nur, şehit Ferhat Gedik'i de oyuncu İsmail Hacıoğlu canlandırıyor.

Filmin galası için Bülbül ailesi Ankara’ya davet edildi. Eren’in hayatını canlandıran oyuncunun oğluna çok benzediğini belirten anne Ayşe Bülbül, “Eren’in filminin çekimi buralarda yapıldı. Biz filmde oynamadık ama bizim hayatımızı canlandırdılar. Eren’in doğum sahnesinden 15 yaşına kadar olan sürecini canlandırırken onları izledim. Bazen gözyaşı döktüm bazen ‘Yeter bu ağlamak’ dedim, oturdum izledim. Eren’in çocukluğunu canlandıran ve Eren’in şehit edildiği yaşlarını canlandıran çocuklar evladıma çok benziyordu. Sırtındaki sepetinde odunları ile onu canlandıran küçük bir çocuk vardı, o benim Eren’ime çok çok benziyordu ama ne olursa olsun, kendi evladımın kokusunu, kendi evladımın sıcaklığını onlardan almam mümkün değil. Film çekilirken burada sanki benim evlatlarımmış gibi onlarla ilgilendim” diye konuştu. Anne Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eren’e ben, 15 yaşına kadar yokluk yüzünden doğum günü kutlayamadım. Ona pasta alıp şarkılar eşliğinde mum üfletemedim. Şimdi ise Eren’in doğum gününde onun anısına çekilen film oynatılacak. Gala için Ankara’ya davet edildim. Şimdi oraya gideceğim, kızlarımla. Evladımın anılması, unutulmaması çok güzel bir duygu ama ne olursa olsun, yanımda evladım yok.

“Filmden sahneleri bana gösterdiler ama yüreğim dayanmıyor. Eren’in karpuz yediği bir bölümü gördüm. Eren’imin karpuz yemesi gözümde canlandı. Eren yevmiyeye gittiğinde orada karpuz vermişlerdi ona. Toplumda içini yedi, döndü kenara kabuk kısmını yedi. Tekrar çocuğumun yaşadığı o yoksulluğu görmek çok zor olacak ama gidip galaya katılacağım.”

GERÇEK MEKÂNLAR KULLANILDI

200 mekânın kullanıldığı filmin çekimleri; Trabzon, Hatay, İstanbul, Gümüşhane, Niğde, Nevşehir, Sivas, Adana ve Ankara olmak üzere 9 şehirde yapıldı. Trabzon’daki çekimler, Eren Bülbül’ün yaşadığı Maçka ve Köprüyanı Mahallesi ile çevre bölgelerde yapılırken, Eren Bülbül’ün ailesiyle yaşadığı ev, fındık bahçeleri, odun topladığı, hayvanları otlattığı yaylalar, Maçka’daki okulu, çarşılar, filmde mekân olarak kullanıldı.

BİN 195 OYUNCU ROL ALDI

Yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu yaptı. Salgın döneminde alınan önlemler sayesinde hiç Koronavirüs vakası yaşanmadan toplam 3 ay süren çekimlerde 1 helikopter, 22 askeri araç, 54 sivil araç kullanıldı. Ön hazırlık dahil 10 bin 428 kilometre mesafe katedildi. Filmde, yardımcı oyuncular dahil toplam bin 195 oyuncu rol aldı, 407 sahne, bin 264 plan çekildi ve bin 200 adet kostüm dikildi, 3 bin kostüme eskitme yapıldı.

Sinemaseverlerin heyecan ve merakla beklediği “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”, Türkiye’de 350 sinemada, yurt dışında ise Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Azerbaycan, Norveç, Belçika ve Danimarka’da aynı anda vizyona girecek.

Sonraki Haber