Ermeni Patriği Sahak Maşalyan olimpiyat açılışına tepki gösterdi

Türkiye Ermenileri 85'inci Patriği Sahak Maşalyan, Paris 2024 Olimpiyat açılış törenindeki gösteriye tepki gösterdi. Açılış törenindeki gösteri için 'saldırgan parodi' ifadesini kullanan Sahak Maşalyan, 'Bu, Rabbimiz İsa Mesih'in Son Akşam Yemeği ile alay etmeyi amaçlıyor.' dedi.

Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde kadın kıyafeti giyip makyaj yapan erkek performansıyla Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvir edilmesi, dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle birçok kesimden tepki aldı.

Türkiye Ermenileri 85'inci Patriği Sahak Maşalyan da sosyal medya platformu olan X hesabından, Olimpiyat Oyunları açılış törenine ilişkin tepkisini dile getirdi.

"Bir Hıristiyan lider olarak, Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde Hıristiyan inancını küçük düşürmeyi amaçlayan gösteriyi güçlü bir şekilde kınadığımı ifade ediyorum." diyen Sahak Maşalyan şu ifadeleri kullandı:

"Bu saldırgan parodi, Rabbimiz İsa Mesih'in Son Akşam Yemeği ile alay etmeyi amaçlıyordu. İnancımızın en kutsal olayı, dünya çapındaki Hıristiyanları derinden yaralamıştır. Olimpiyat Oyunları, uluslararası bir spor etkinliği olarak toplumlar arasında uyum ve barışı teşvik etmeyi amaçlamalıdır. Bunun yerine bir dini aşağılama ve aşağılama platformuna dönüştürüldüler.

"Olimpiyat Oyunlarını düzenleyenleri bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı şahsım ve Kilisem adına resmen kınıyorum. LGBT topluluğu en ufak bir eleştiriye bile tahammül etmezken kendilerine ve haklarına yönelik olarak, başkalarının inanç ve görüşlerine en vahşi biçimde saldırıp hakaret etmeyi kabul edilebilir buluyorlar. Bu kabul edilemez ve saygısız davranış sonuçta kendi davalarına zarar verecektir.

"Bundan sonra en azından kapanış töreninde benzer aşırılıklara ve rahatsızlıklara izin vermeyeceğinizi inanıyorum.

"Olimpiyat Oyunlarını daha başlamadan gölgede bırakan sorunların çözüleceğini ve Oyunların gerçek amacına hizmet etmesini umuyorum."

Sonraki Haber