Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı! Hasta yakını olay anını anlattı...

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi poliklinik bölümünde yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken yangın nedeniyle dumandan etkilenen hastalar tahliye edilirken; yangının söndürüldüğü bilgisi geldi.

This browser does not support the video element.

İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi poliklinik bölümünde yangın çıktı. Yangın nedeniyle hastanenin boşaltılmasına karar verildi. Muayene için gelen ve sıra bekleyen çok sayıda kişi dışarı çıkarıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans da gönderildi.

Hastanenin bodrum katındaki elektrik panosunda kabloların yandığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, 19 Mayıs Bulvarı'nın hastaneye giriş yönünü trafiğe kapattı.

Hastane binasında kalan hastalar, yedek jeneratörün devreye girmesiyle herhangi bir sıkıntı yaşamadı.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Hastaneye gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürüldü. Yangın nedeniyle herhangi bir yaralanma ya da dumandan zehirlenme olayı yaşanmadı.

Bazı hastalar tahliye edilirken, gün içinde yapılması beklenen ameliyatların ertelendiği bildirildi. Hastanedeki dumanın boşaltılmasının ardından aksayan hizmetler kaldığı yerden devam edecek.

HASTA YAKINI OLAY ANINI ANLATTI

Binadan tahliye edilen hasta yakını Murat Özgüneş İHA'ya yaptığı açıklamada, hastanenin cerrahi bölümünde bekledikleri sırada yangın çıktığını söyledi.

Özgüneş, "Alt katta doğumhanenin ve ameliyathanenin olduğu bölümde kablodan yangın çıktı. Önce ufak bir duman geldi ama duman ciddi şekilde yoğunlaşmaya başladı. Tedbir amaçlı ameliyatımız iptal edildi." dedi.

Ameliyathaneden de bazı hastaların tahliye edildiğini belirten Özgüneş, "Onları tedbir amaçlı biraz beklettiler. Bildiğim kadarıyla yangından yoğun şekilde etkilenen kişi yok, yani öyle ciddi bir durum söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber