Eski başbakan Johnson açıkladı: 'Kraliçe Elizabeth kemik kanseriydi'

İngiltere eski başbakanı Boris Johnson, 2022 yılında yaşlılık nedeniyle hayatını kaybeden İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth'in ölüm nedeninin "bir tür kemik kanseri" olduğunu iddia etti.

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson, iki yıl önce 96 yaşındayken yaşamını yitiren İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth'in hayatının son yıllarında "bir tür kemik kanseri" hastası olduğunu iddia etti.

ESKİ BAŞBAKAN JOHNSON AÇIKLADI

KRALİÇE KEMİK KANSERİYMİŞ

People'ın haberine göre 60 yaşındaki eski başbakan Boris Johnson, 10 Ekim'de İngiltere'de yayınlanacak ve 22 Ekim'de ABD'de piyasaya sürülecek olan Unleashed adlı anı kitabında, iki yıl önce vefat eden İngiltere kraliçesi 2. Elizabeth'in "bir tür kemik kanseri" ile mücadele ettiğini dile getirdi. Daily Mail'de 28 Eylül'de yayınlanan bir alıntıda Johnson, Eylül 2022'de, Kraliçe 96 yaşında ölmeden iki gün önce Balmoral Kalesi'nde Kraliçe ile yaptığı son görüşmeyi şöyle aktardı:

"Bir yıl ya da daha uzun bir süredir bir tür kemik kanseri olduğunu biliyordum ve doktorları Kraliçe'nin her an keskin bir gerileme yaşayabileceğinden endişe ediyorlardı."

Boris Johnson, Kraliçe'nin kanserle mücadele ettiği iddiasını gündeme getiren ilk kişi değildi. Kraliyet muhabiri Robert Jobson, "Catherine, Galler Prensesi: Geleceğin Kraliçesinin Biyografisi" adlı kitabında, Kraliçe Elizabeth'in hayatının sonlarına doğru, bir tür kemik iliği kanseri olan miyelomla mücadelesi nedeniyle korkunç derecede güçsüz düştüğünü yazmıştı. Kraliçenin sağlığı, tahttaki 70. yılını kutladığı Haziran 2022 Platin Jübile kutlamalarından sonraki üç ay içinde hızla kötüleşmişti.

8 Eylül 2022'de saray, Kraliçe Elizabeth'in doktorlarının sağlığı konusunda “endişeli” olduklarını açıklamıştı. Saatler sonra Buckingham Sarayı Kraliçe'nin öldüğünü duyurmuştu. Kraliçe'nin ölüm belgesi birkaç hafta sonra yayınlandığında, belgede ölüm nedeni yaşlılık olarak listelenmişti.

2. ELIZABETH KİMDİR?

II. Elizabeth, Birleşik Krallık ve aralarında Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın da olduğu İngiliz Milletler Topluluğu üyesi 14 ülkenin 1952-2022 yılları arasındaki kraliçesiydi. 70 yıl 214 günlük saltanatı ile Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Birleşik Krallık'ın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olmuştu. II. Elizabeth 8 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybetti.

BORIS JOHNSON KİMDİR?

19 Haziran 1964'te doğan Boris Johnson, 2019'dan 2022'ye kadar Birleşik Krallık Başbakanı olarak görev yapmıştır. Johnson, Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı (İçişleri bakanlığı) yapmış olan Ali Kemal'in torunu olan Stanley Johnson'ın oğludur. Johnson'un ailesinin kökleri Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyüne kadar uzanmaktadır.

Sonraki Haber