Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş: İktidarda tutmaz iktidara getirmez

TBMM 22. Dönem Başkanvekili ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş siyasi cinayetlerle ilgili olarak, “Cinayetler; iktidarda tutmaz, iktidara getirmez” dedi.

Yılmaz Ateş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı siyasi cinayetler tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’nin son 50 yılında korkunun, kaosun, kargaşanın, terörün, cinayetlerin toplumsal ve demokratik hayatımız üzerinde çok olumsuz etkiler bıraktığını kaydeden Ateş, son günlerdeki “siyasi cinayetler” tartışmasının, sıradanlaştırılıp geçiştirilmemesini istedi. Terör örgütlerinin emir ve komuta merkezlerinin emperyalist güçlerin elinde olduğunu ifade eden Ateş şunları söyledi:

“Emperyalist güçlerin Türkiye’den istedikleri ortadadır: Balkanlarda, Ege’de, Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Kafkasya’da ulusal çıkarlarımızdan taviz vermek, ulus devlet yapımızı çökertmek… Bilmeliyiz ki; Anayasa’nın ilk 4 maddesi, terör, korku, dehşet, siyasi cinayet tartışmaları da buradan kaynaklanmaktadır. Cinayetlerden çok kan kaybetmiş Türkiye; bu iddialar üzerine titizlikle, ciddiyetle gidip açıklığa kavuşturursa sorumsuz siyasiler veya sorumsuz iktidarlar da teşhir edilmiş olacaktır. Bu millet, ne kan akıtanı iktidarda tutar, ne de kan akıtanı iktidara getirir. Bu gerçeği halen göremeyip millet iradesi dışında arayışa girenler emperyalizme hizmet etmekle kalır.”

Sonraki Haber