Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maaşı 200 bine ulaştı

75 koruma, 17 makam aracı ile gündeme gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temmuz zammıyla birlikte 199 bin 700 lira maaş alacak. 3,6 milyon emekli ile 6 milyonun üzerinde asgari ücretli ise temmuz zamlarından pay alamadı.

Eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül, adeta gizli saltanat yaşıyor. Daha önce Aydınlık’ın gündeme taşıdığı koruma ordusu ve makam otosu skandalından sonra, Gül’ün hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık görevlerinden aldığı toplam maaş dudak uçuklattı. Gül’ün 73 bin 200 lira olan eski Cumhurbaşkanlığı aylığında herhangi bir artış yaşanmazken, aynı zamanda Başbakanlık yaptığı için daha yüksek olan emekli Başbakan aylığını aldığı öğrenildi. Gül’ün halen 106 bin lira olan emekli aylığı bu sayede 126 bin 500 liraya çıktı. Her iki maaşın toplamı ise 199 bin 700 Türk lirası.

BATI İLE SIKI FIKI

Gül, geçen günlerde The Economist dergisi tarafından Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 28. Yuvarlak Masa Zirvesi’ne katılmıştı. Burada konuşan Gül, Türkiye ile Yunanistan arasında son günlerde olumlu bir iklim olduğuna dikkat çekerek, bu olumlu iklimi baltalamaya çalışabilecek yıkıcı unsurlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söylemişti. Gül, Türkiye-Yunanistan arasındaki sıcak havanın, enerji arzından bölgesel güvenliğe ve NATO-AB işbirliğine kadar pek çok sorunlu konunun çözümüne katkıda bulunacağını iddia etmişti. “Hepsinden önemlisi, bu çözüm tüm Akdeniz bölgesine refah ve zenginlik getirecektir.” diyen Gül, “Bu stratejik perspektifi gözden kaçırmamalıyız.” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan geçen günlerde bazı yayın organlarında Gül’ün Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ni birleştirerek ve başına geçerek siyasete döneceği iddia edilmişti.

75 KORUMA VE 14 MAKAM OTOSU

Aydınlık’ın emniyet kaynaklarına dayandırdığı ve Gül tarafından yalanlanmayan haberine göre 11. Cumhurbaşkanı Gül’e tahsis edilmiş 75 koruma ve 17 makam aracı bulunuyor. Makam araçlarından birini Gül’ün eşi Hayrünissa Gül kullanıyor. Diğer zırhlı Mercedes ise yedek. Geri kalan 14'ü koruma ve sekretarya hizmetlerinde kullanılıyor. Gül'ün makam aracında radyasyona karşı korumalı cam ve güvenlik için özel görüntüleme cihazları da bulunuyor.

KÖŞK’TEN AYRILAMAMIŞTI

Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanı olarak 2007 Temmuz ayında göreve geldi. Bu süre içerisinde Tarabya'daki Huber Köşkü'nü kullandı. 2015 yılında görevinin sona ermesine rağmen 8 ay boyunca köşkü boşaltmadı. Aydınlık'ın ısrarlı haberleri üzerine Gül, Cumhurbaşkanlığı'na ait köşkü boşaltıp sessiz sedasız Kavacık'taki boğaz manzaralı villaya taşındı.

Sonraki Haber