Eski SPD lideri: Almanya ABD kuklası gibi

Ukrayna Savaşı'nın daha uzun yıllar sürmesine hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen  Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un “Ben onlara söz verdim.

İhtiyaçları olduğu sürece biz Kiev’in yanındayız. Benim Alman seçmenim ne düşünürse düşünsün” sözleri kamuoyundaki tartışmayı hareketlendirdi.

Alman Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) eski lideri ve Sol Parti’nin kurucusu Oskar Lafontaine, “Almanya’nın ABD’nin kuklası gibi davrandığını” söyledi. “Almanya, bağımsız ve egemen bir ülke değil” ifadelerini kullanan Lafontaine,Kuzey Akım 2’nin “ABD’nin talebi üzerine durdurulduğunu” belirtti.

Benzer bir eleştiri, Şansölye Olaf Scholz’un Neuruppin'de düzenlediği mitingdeki protestoda ifade edildi. Ekonomik iyileştirme paketini açıkladığı sırada yuhalanan Scholz'a "NATO ve ABD palyaçosu" diye seslenildi.
Scholz, Rusya’nın harekâtının başlamasından birkaç gün sonra Alman Parlamentosu'nda yaptığı konuşmasında bir "Zeitenwende" (dönüm noktası) yaşandığı söylemişti. Almanya, ordunun modernizasyonu ile silah ve teçhizat alımı için 100 milyar avroluk özel fonu 3 Haziran’da Federal Mecliste oylayarak kabul etti.

Sonraki Haber