Eskiden 5 saat süren ütü artık 1 saatte bitiyor! Ütü masasının altına folyo ile…

''Ütü yaparken zaman bir türlü geçmiyor!'' diyorsanız ütü sürenizi kısaltacak harika bilgilerle geldik. Birkaç pratik yöntemle kıyafetlerinizi hızlıca ütüleyebilirsiniz.

Kıyafetlerin daha hoş gözükmesini sağlayan ütü, aynı zamanda kıyafetlerdeki mikrop ve bakterileri de ortadan kaldırıyor. Tabii ütü yaparken çok vakit harcamamak da hüner gerektiriyor. Siz de ütülediğiniz çamaşırların jilet gibi olmasını istiyorsanız önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. İşte ütü sürenizi kısaltacak bilgiler!

Alüminyum folyodan yararlanın

Ütü masası kılıfınızın altına boylu boyunca alüminyum folyo yerleştirin. Alüminyum folyo ütüden çıkan buharı ve sıcaklığı daha iyi kullanmanızı sağlar ve bir kumaşı ütüleme sürenizi neredeyse yarıya indirir.

Ütü yapmanızı kolaylaştıracak özel kılıflardan kullanın

Isı yansıtıcı özellikteki ütü masası kılıflarından kullanabilirsiniz. Yansıtıcı kılıf sayesinde ütülemek istediğiniz kumaşın ön ve arka yüzünün ısıdan aynı anda etkilenmesini sağlayabilirsiniz.

Yeni yıkanmış çamaşırları bekletmeyin

Ütü yaparken kırışıklık açmak çok vakit alır. Bu durumu önlemek için yıkadığınız çamaşırların sepette beklemesine müsaade etmeden çamaşırlarınızı hemen asın ya da kurutma makinesine atın. Kumaşı nedeniyle kırışıklığı zor açılan kıyafetleri dolap askısıyla asın. Tişört ve pantolon gibi kıyafetleri ise gergin asmaya dikkat edin.

Çamaşırları toplarken özen gösterin

Kuruttuğunuz çamaşırları hemen ütülemeyecekseniz muhafaza ederken buruşmamasına özen gösterin. Çamaşırları katlayarak ya da asarak muhafaza edebilirsiniz.

Buhar gücü yüksek bir ütü kullanın

Yeterli buhar gücüne sahip olmayan ütüler daha çok güç kullanmanızı gerektireceğinden kolunuzun yorulmasına sebep olur. Özellikle buhar gücü yüksek kazanlı ütülerden satın alabilirsiniz.

Ütünüzü kireçten koruyun

Kireçlenen ütülerin zamanla ısı ve buhar performansı düşer. Performansı düşük ütü ise vakit kaybına sebep olur. Bu durumu önlemek için kaynamış su veya kireç önleyici ütü sularından yardım alabilirsiniz. Ütünüzün kireç çözme düğmesi varsa belirli aralıklarla buna basarak içini temizleyebilir, ütünüzün performansını yükseltebilirsiniz.

Ütü yapma yönteminizi kumaş tipine göre belirleyin

Ütü yaparken farklı kumaşların nasıl ütülenmesi gerektiğini bilmek işlerinizi kolaylaştırır. Örneğin saten gibi yapışmaya müsait kumaşların üzerine ince bir bez koyabilir, ütüleme işleminizi bu bez üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Yünlü kumaşlara sahip olan kıyafetlerinizi orta, keten kumaştan üretilmiş kıyafetlerinizi yüksek ısıda ütüleyin. Kıyafetlerin ulaşılması zor olan noktalarını ütülerken ütünün sivri ucundan faydalanın.

Sprey su şişesinden yardım alın

Kumaşı kırışmaya müsait olan parçaları ütülerken hata yaptığınızda hemen vazgeçip kıyafeti tekrar yıkamaya atmayın. Böyle zamanlarda kullanmak için sprey şişesine su doldurabilirsiniz. Suyu yanlış ütülediğiniz noktaya sıkabilir, biraz kurumasını bekledikten sonra ütüleme işlemine devam edebilirsiniz. Çok kırışık kıyafetler gözünüzü korkutuyorsa kırışıklık açıcı özel spreylerden faydalanabilirsiniz. Spreyi ütüleme işlemine başlamadan zorlandığınız kıyafetlere sıkabilir, ütüleme sürenizi kısaltabilirsiniz.

Sonraki Haber