Esnaf lokantalarının sır gibi sakladığı ıslatmadan ve haşlamadan kuru fasulye tarifi! Üstelik asla gaz yapmıyor...

Esnaf lokantalarının hızlıca kuru fasulye yapma sırrı ortaya çıktı! Meğer ustalar kuru fasulyeyi ıslatmadan ve haşlamadan böyle pişiriyormuş... Üstelik kuru fasulyenin gazı da kalmıyor. İşte ıslatmadan ve haşlamadan kuru fasulye tarifi...

Kuru fasulye yemeği yapmak aslında son derece pratik. Bir de bir gece önceden fasulyeyi ıslatma ya da saatlerce haşlama derdi olmasa... İşte bugün sizlerle paylaşacağımız tarif ile kuru fasulyeyi ıslatma ve haşlama derdini ortada kaldırıyoruz. 'Islatmadan kuru fasulye olur mu?' dediğinizi duyar gibiyiz, ancak bu tarifi denediğinizde siz de bize katılacaksınız. Esnaf lokantalarının hızlıca kuru fasulye yemeği yapmasının sırrı niteliğinde olan bu tarifi sizler için haberimize taşıyoruz...

ISLATMADAN VE HAŞLAMADAN KURU FASULYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 2 litre su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ufak ufak doğranıp haşlanmış et
  • 2,5 su bardağı su

ISLATMADAN VE HAŞLAMADAN KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

1- Kuru fasulyeyi güzelce yıkayın. Yıkadığınız suyu yemekte kullanacağız.

2- Kuru fasulyeyi, 2 litre suyla düdüklü tencereye koyun. Tencerenin düdüğü öttükten sonra ortalama 25 dakika kadar pişirmeye devam edin.

3- Haşlanan fasulyeyi ocaktan alın ve salça sosunu hazırlamaya başlayın.

4- Eti tavaya alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğan ile yağı ekleyin. 4-5 dakika kadar eti güzelce kavurun.

5- Kavurduğunuz etin içine salçayı da ilave edip ortalama 2-3 dakika kadar kavurma işlemini sürdürün.

6- 2,5 su bardağı suyun yarım bardağını kavurduğunuz ete ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin. Bu işlem salçanın çiğ kokusunu alacaktır.

7- Eti havasını aldığınız düdüklü tencereye ilave edin ve kalan 2 bardak suyu da üzerine ekleyin.

8- Tencerenin düdüğü öttükten sonra ortalama 25 dakika daha pişirmeyi sürdürün.

9- Tencereyi ocaktan alın ve havası çıkınca üzerine normal kapak kapatın. Ortalama olarak 10 dakika kadar bu şekilde pişirin.

İşte ıslatmadan ve haşlamadan yapacağınız kuru fasulye yemeği hazır! Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Sonraki Haber